Engelliler, bir gün de asker olmanın heyecanını yaşadı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında 41engelli, temsili askerlik törenine katılarak yemin etti. Engelliler bir günlükte olsa asker olmanın heyecanını yaşadı.İl...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler, bir gün de asker olmanın heyecanını yaşadı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında 41engelli, temsili askerlik törenine katılarak yemin etti. Engelliler bir günlükte olsa asker olmanın heyecanını yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene 41 engelli ve yakınları, Vali Sebahattin Öztürk ve protokol üyeleri ile askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından 41 engel engelli Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti. Törende kısa bir konuşma yapan Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, temsili askerlikle gençlerin kısa süreli de olsa kışla ortamını yaşamasına imkan sağlandığını belirterek, “Temsili askerli hizmetini yerine getirmek için gelen gençlerimiz heyecan ve coşku ile askeri elbiselerini giymiş birer kahraman Mehmetçik olarak karşımızda gururu ve onurla durmaktadırlar. Kısa sürede olsa aldığınız bu eğitimle ‘her Türk asker doğar’ özdeyişini ispatlarcasına askerliğe intibak ettiniz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde, diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır.” dedi.

Bir günlük asker olmanın heyecanını yaşayan Altuğ Tunay, askerlik görevini temsili olsa da yerine getirmenin, üniformayı içinde olmanın sevinciyle dolu olduğunu söyledi. Tüm hayatları boyunca kendilerine görev verilmesi halinde güçlerinin yettiği kadar hizmet etmeye hazır olduklarını söyleyen Tunay, “Biz bugün büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askeri ve üniformasını gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bir günlükte olsa böyle kutsal bir vazifeyi yapmanın bizi ne kadar çok duygulandırdığını anlatmamız mümkün değil. Temsili askerlik bir gün ama biz ve ailelerimizin yaşayacağı onur bir ömür boyu.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli askerler resmi geçit töreni yaptı. Engellerin aileleri de ayakta geçi törenini izledi. CİHAN

Yorumlar