Engelliler basın sektöründe süre beklemeksizin yer alacak

Engelli olduğunu belgeleyen gazeteci adayları gazetelerin asgari kadrosunda bekleme süresine tabi olmadan yer alacaklar.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler basın sektöründe süre beklemeksizin yer alacak

Engelli olduğunu belgeleyen gazeteci adayları gazetelerin asgari kadrosunda bekleme süresine tabi olmadan yer alacaklar.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ekim-Aralık 2013 tarihleri arasında işitme engellilere yönelik verilen fotoğrafçılık kursunda eğitim gören 13 engelliyi ziyaret etmiş, kursiyerlerle sohbet ederken onların basın kuruluşlarında istihdam edilmesi gerektiğini belirtmişti. Daha sonra 'Tecrübe Paylaşımı' programı için Erzurum’a gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a konuyu ileten Vali Altıparmak gerekli yasal düzenlemenin hazırlanmasını sağladı. Yapılan düzenleme ile artık engelli olduğu belgeleyen kişiler basın kuruluşlarının kadrolarında süre beklemeksizin yer alabilecekler. Yeni uygulama 27 Şubat 2014 tarih ve 28926 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eski uygulamada İletişim Fakültesi mezunları hemen basın kadrosunda yer alabiliyordu. Yeni kanun ile engellilerde aynı şekilde basın kadrosunda yer alabilecek.

İlgili kanunun yeni hali şöyle: Basın İlan Kurumu teşkiline dair 195 sayılı kanunun uyarınca yayınlanacak ilan ve reklamlar ile bunları yayınlayacak mevkuteler hakkında 15/2/1977 tarih ve 67 Sayılı Genel Kurul Kararının bazı maddelerinin değiştirilmesine dair Genel Kurul Karının 52. maddesinin son fıkrası yalnız bir kişiyle sınırlı olmak kaydıyla 4857 sayılı İş Kanunu’na göre engelli sayılan ve bu durumlarını sağlık kurulu raporuyla belgeleyenler için (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlar aranmaz. CİHAN

Yorumlar