Engelliler asker oldu, aileleri gözyaşlarını tutamadı

İzmit'te 75 engelli, İl Jandarma Komutanlığı'nda asker elbisesi giydi, temsili yenim törenine katıldı. Duygu dolu anların hâkim olduğu törende engelli bir asker, heyecan ve sıcaktan baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi İzmit Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler asker oldu, aileleri gözyaşlarını tutamadı

İzmit'te 75 engelli, İl Jandarma Komutanlığı'nda asker elbisesi giydi, temsili yenim törenine katıldı. Duygu dolu anların hâkim olduğu törende engelli bir asker, heyecan ve sıcaktan baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptı. Törende, bazı aileler gözyaşlarını tutamadı.

İzmit'te 75 engelli için İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili yenim töreni düzenlendi. Törene Vali Ercan Topaca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Guni, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, engelliler ve yakınları katıldı. Saygı duruşunun yapıldığı ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kılıç açılış konuşması yaptı. Ardından, kürsüye gelen ve temsilen terhis olan engelli asker jandarma er Adem Demirkol, diğer erler adına bir konuşma yaptı. "Şimdi kim diyebilir, siz askerlik yapamaz, vatanınıza, milletinize sahip çıkamazsınız diye. Vatan ve millet sevgisinin ne olduğunu bilin, asıl engeller bu duygulardan mahrum kalan, üretmeyen kişilerdir." diyen Demirkol herkese teşekkür etti. Engelli asker Özgür Dik de 'Vatan Türküsü' adlı şiiri okudu.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek ise "Engelli olmak ayıp değildir, ayıp ve kabahat ülkesini sevmemek, üzerine düşen vazifeyi yapmamaktır. Bu yemin ile ülkenize ve milletinize bağlılığı bir kez daha göstermiş olacaksınız, ardından terhis belgesini alarak askerlik görevinizi tamamlayacaksınız." dedi. Vali Ercan Topaca da engelli demenin ne olduğunu bildiğini ve bu duyguyu paylaştığını anlattı. Topaca, şunları kaydetti: "İnancımız, vatanımız uğruna bu görevi üstleniyorsunuz. Herksin bu memlekete borcunu ödemesi anlamında Jandarma Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümünde bu imkan sağlanmıştır. Onlar da bizim huzurumuzda yemin edip, askerliklerini yapmışlardır. İnşallah burada gördükleri disiplini ve terbiyeyi hayatlarında düstur edineceklerdir. Sizin çocuklarınız askerlikten mahrum kalmadı."

Konuşmaların ardından, engelliler giydikleri askeri elbiselerle temsili yemin töreni yaptı. Tören sırasında bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Duygu dolu anların hâkim olduğu törende engelli bir asker, heyecan ve sıcaktan baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptı. Törende bazı aileler ise gözyaşlarını tutamadı. Tören sonunda protokol ve engelli aileleri jandarma personeli ile birlikte Hasan Gemici Kapalı Spor Salonu'nda öğle yemeği yedi. Ayrıca, 75 engellinin terhis belgeleri dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar