Engelliler artık akülü tekerleklerini ücretsiz tamir edecekler

Tekerlekli sandalye tamirinde büyük mağduriyetler yaşayan engelliler, açılan akülü araç atölyesinde engelli ustalara ücretsiz olarak tamir ettirebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler artık akülü tekerleklerini ücretsiz tamir edecekler

Tekerlekli sandalye tamirinde büyük mağduriyetler yaşayan engelliler, açılan akülü araç atölyesinde engelli ustalara ücretsiz olarak tamir ettirebilecek. Kendin Yap (KENYAP) tamir atölyesinde görev yapan, geçirdiği iş kazası sonra engelli olan Nafiz Softa, “Tekerlekli araç tamirine büyük paralar harcamak zorunda kalırken kendimi geliştirip, usta oldum.” dedi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve gönüllü yardımseverlerin desteği ile Fevzi Çakmak Caddesi katlı otoparkın alt katında açılan KENYAP Akülü Araç Atölyesi’nde engellilerin arızalanan araçları ücretsiz olarak yapılacak. Önceleri bozulan tekerlekli araçlarını Ankara, İstanbul ve Konya gibi şehirlere göndermek zorunda kalan engelliler, muhtemel arızalarda Bursa Büyükşehir Belediyesi engelliler Şube Müdürlüğü’nü arayarak yardım isteyebilecek.

    Eve gelecek ekipler, arızalanan aracın yerine emanet olarak akülü araç verip, arızalanan aracı da atölyede kısa sürede tamir ettirebilecek. Atölyede usta olarak Nafiz Softa ve Naciye Demir görev yapacak. Kendi aracının tamiratının ücretini ödemeye zorlanırken ustalığa başladığını belirten Nazif Softa, şunları kaydetti: “Akülü araçların elektronik bölümleri başta olmak üzere birçok bölümünü tamir ediyoruz. Daha önce elektrikçiydim. İş kazasından sonra aracımda bir takım arıza olunca yüksek maliyetler ödedim. Elektrikçi olduğum için kendi işimi yaparken sonra tecrübe kazandım. Arkadaşlarımızın araçlarını tamir ediyorum. Çok zorluk yaşıyorduk. 15 liralık bir kömürün değişmesi için 600-700 lira para talep ediyorlardı. Tabi ki araç engellinin eli ayağı olduğu için, yaptırmaya mecbur kaldığı için engellilerin üzerinden çok büyük rant sağlıyorlardı. Biz de oturup görüştük. Proje haline gelince ortaya atölye çıktı.Aracı bozulan engelli, bize ulaştığı taktirde aracını tamir ettikten sonra adresine teslim edeceğiz. Kargoyla gönderiyorduk, serviste birkaç gün kalıyordu. Engelli arkadaşımız eve mahkum kalıyordu. Atölye ile mağduriyetlerin önüne geçeceğiz.”

    KALDIRIMLAR ARAÇLARIMIZI BOZUYOR

    Naciye Demir ise “Benim eskiden beri tamirciliğe merakım vardı. Şu anda akülü arabanın tamirini yapabiliyorum. Arkadaşlarımın bozulan akülü araçlarını tamir edeceğiz. Kaldırımlar yüzünden arabalarımız çok çabuk bozuluyor. Araçlarımız çok hasar görüyor, bu yüzden arkadaşlarımız çok zorda kalıyor. Birçok yere götürdüğümüzde araçlar doğru dürüst yapılmamasına rağmen arkadaşlarımızdan büyük miktarda para alıyorlar. Arkadaşlarımız da mağdur oluyor. O yüzden atölyeyi açma gereği duyduk.” diye konuştu.

    Atölyeyi gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, atölyenin açılmasına destek veren yardımseverlere plaket verdi. Altepe, şöyle devam etti: “Burada gönüllülerle birlikte gerçekleştirilen çalışma ile engelliler, akülü araçları tamir edecekler. Araçlar Bursa dışına tamire gönderiliyordu. Bu konuda da önemli sıkıntılar yaşanıyordu. Özellikle engellilere hizmet etmek bizim için büyük önem arz ediyor." CİHAN

Yorumlar