Engelliler açık havada kitap okudu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin, ‘Okumak İçin Bahane Çok, Engel Yok’ sloganıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Engelliler açık havada kitap okudu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin, ‘Okumak İçin Bahane Çok, Engel Yok’ sloganıyla kitap okuma etkinliği düzenledi. Engelliler, öğrenciler, vatandaşlar Adapazarı Kültür Merkezi önünde hep birlikte açık havada kitap okudu.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şehir kitaplığına kazandırılan, Sakaryalı yazarlardan Necati Mert’in ‘Bağ Çorbası’ isimli kitabı katılımcılara dağıtıldı. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Toplum Gönüllüleri, Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi öğrencilerinin ve vatandaşların katıldığı etkinlikte konuşan Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selim Özen, inancımızda ilk emrin ‘oku’ olduğu bu coğrafyanın dünya okuma oranında 127. sırada olmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyledi. Özen, bu etkinliği hem bu duruma dikkat çekmek hem de engellileri okumaya teşvik etmek için düzenlediklerini kaydetti. Okuma etkinliğinin ardından Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri ve katılımcılar Şemsiyeli Bahçe’de çay içerek programı sonlandırdı. CİHAN

Yorumlar