Engelli vatandaşlar 1 günlük askerlik yaptı, yemin töreninde aileler duygulandı

Gaziantep'te, Engeliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlar temsili askerlik yaptı. İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 92 engelli vatandaş, yemin edip, terhis belgelerini alması aileleri duygulandırdı. Gözyaşlarına...

Google Haberlere Abone ol
Engelli vatandaşlar 1 günlük askerlik yaptı, yemin töreninde aileler duygulandı

Gaziantep'te, Engeliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlar temsili askerlik yaptı. İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 92 engelli vatandaş, yemin edip, terhis belgelerini alması aileleri duygulandırdı. Gözyaşlarına hakim olamayan aileler, askeri yetkililere teşekkür etti.

Engelliler Haftası kapsamında Gaziantep'te 92 engelli vatandaş 1 günlük temsili askerlik yaptı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törene, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, “Her Türk erkeği askerliğini vatan borcu, namus borcu olarak görmektedir. Bu şerefi bugün sizlerle birlikte yaşıyoruz. Sizlerin şuan bizlerden hiç bir farkınız yoktur. Birgün de olsa vatan borcu olarak gördüğümüz bu görevi vazife etmenin gururunu ve sevincini sizlerle birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı'na gelen engelli vatandaşlar, askeri kıyafetleri giyerek, yemin törenine hazırlandı. Engelli erler, arkadaşlarıyla birlikte silah ve bayrağa el vererek, askerlik yeminlerini etti. Ailelerine duygu dolu anlar yaşatan engelli askerler, vatani görevlerini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadı. 1 günlük vatani görevini yerine getiren erlere protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edildi. Terhis belgelerini alan erler, tören yürüyüşü yaparak askerliklerini tamamanın mutluğu yaşadı.

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan aileler ise, askerliğini yapan evlatları gördüklerinde çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Öğrencilerinin askerlik yapma mutluluğunu ortak olmak için onları yalnız bırakmayan rehabilitasyon merkezi sahibi Neslihan Ferik ise, “Bütün İl Jandarma Komutanlığı'na çok teşekkür ederiz. Çok duygulandım, çok güzeldi. Öğrencilerimiz asker oldu. Herkes çocuklarımızı farklı bir gözle görüyordu.” diye konuştu.

Normal bir vatandaş olarak oğlunun da askerliğini tamamlamasını çok istediğini dile getiren Ahmet Türkaslan isimli bir vatandaş da, bu imkanı sunan komutanlara teşekkür etti. Engelli erler yemin töreni sonrasında aileleriyle birlikte bol bol fotoğraf çekinerek, mutlu bir gün geçirdiler.

CİHAN

Yorumlar