Engelli vatandaş Kimse Yok mu sayesinde akülü aracına kavuştu

Elazığ’da önceki yıl geçirdiği beyin kanaması sonrası felç olan vatandaşa, Kimse Yok mu Derneği tarafından akülü araç verildi. Rüstempaşa Mahallesi’nde yaşayan Hasan Yıldırım, önceki yıl geçirdiği beyin kanaması sonrası ameliyat...

Google Haberlere Abone ol
Engelli vatandaş Kimse Yok mu sayesinde akülü aracına kavuştu

Elazığ’da önceki yıl geçirdiği beyin kanaması sonrası felç olan vatandaşa, Kimse Yok mu Derneği tarafından akülü araç verildi.

Rüstempaşa Mahallesi’nde yaşayan Hasan Yıldırım, önceki yıl geçirdiği beyin kanaması sonrası ameliyat oldu. Ameliyat sonucu yaşama tutunan ancak felç olan Yıldırım, yürüyemez duruma geldi. Ev dışına çıkabilmek, gezebilmek ve dışarıdan karşılanabilecek bazı ihtiyaçları için Kimse Yok mu Derneği’nden akülü araba istedi. Talebi değerlendiren Kimse Yok mu Derneği Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu hemen akülü aracı temin ederek Yıldırım’ın yüzünü güldürdü.

Kimse Yok mu Derneği Elazığ Şube Müdürü Önder Çolak, dernek olarak, hayırsever ülke insanlarının desteğiyle ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yetim ve muhtaçların kimsesi olmaya çalıştıklarını belirtti. Yıl içinde birçok insana gıda, kırtasiye, giyecek gibi çok çeşitli yardımlar yaptıklarını anlatan Çolak, bu çerçevede felçli olan Hasan Yıldırım’ın akülü araba ihtiyacı için mektupla başvuru yaptığını ifade etti. 3 çocuğunun olduğunu ve bu çocukları ise okutmaya çalıştığını duygulanarak aktardığını söyleyen Çolak, “Dernek yönetim kurulumuz ilk toplantısında Hasan Yıldırım’ın bu talebini gündemine alarak sosyal incelemesi sonucunda engelli araba yardımı yapılmasına karar verdi.” dedi.

Yıldırım’a akülü aracını teslim eden Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Gecü de “Kimse Yok mu’nun asli görevinin ihtiyaç sahiplerine el uzatmaktır. Hasan kardeşimizin sağlığa dayalı bu ihtiyacının giderilmesi bizleri sevindirdi ve vazifemizi yerine getirmemizin hazzını ve duygusunu bir kere daha yaşadık. Bu ailemizin ihtiyacının giderilmesi için bizlere destek veren hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hasan Yıldırım ise dernek görevlileri ile derneğe yardımlarıyla destek olan hayırseverlere teşekkür etti. Akülü aracıyla çocuklarıyla dışarıda gezme imkanına kavuştuğunu söyleyen Yıldırım, emeği geçenlerin hepsine ailece duacı olduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar