Engelli okul birincisine Başkan Gürlesin'den ödül

Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni birincilikle bitiren bedensel engelli 22 yaşındaki Abdullah Küreş, diploma sevincini Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’le paylaştı. Küreş, diplomasını aldıktan sonra dört...

Google Haberlere Abone ol
Engelli okul birincisine Başkan Gürlesin'den ödül

Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni birincilikle bitiren bedensel engelli 22 yaşındaki Abdullah Küreş, diploma sevincini Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’le paylaştı. Küreş, diplomasını aldıktan sonra dört yıl okula gidip geldiği tekerlekli sandalyesiyle Gürlesin’i ziyaret etti. Ziyarete, Küreş’i gece gündüz demeden engelli aracıyla okula götüren babası Ramazan Küreş de katıldı.

Başkan Gürlesin, ziyarette yaptığı konuşmada Abdullah Küreş’in zorluklara rağmen başarıya ulaşmasının herkese örnek olması gerektiğini söyledi: “Engelli olmasına rağmen gecesini gündüzüne katmış, sonucunda ise başararak fakülteyi birincilikle bitirmiştir. Pamukkale Belediye Başkanı ve ekibim olarak engelli kardeşlerimize bakış açımız, adaylığımız açıklandığı ilk günden bugüne bellidir. Türkiye’de ilk defa meclis üyesi sıralamasına üç engelli kardeşimizi koymuştuk. Bunlardan İbrahim Çelebi arkadaşımız meclis üyesi oldu. Belediye başkanlığı binası iki katlı olmasına rağmen engelli kardeşlerimizin bize kolay ulaşması için asansör yaptırdık. Amacımız, engelleri ortadan kaldırmaktır. Dün mezuniyet töreninde Abdullah’ın sevincini gördüm, bugün de ziyaretime geldi. Kendisine çam sakızı çoban armağanı küçük bir hediyemiz oldu. Engelli olunmasına rağmen bu başarıyı yakalamak kolay değildir. Yeter ki isteyelim ve hedef koyalım. O zaman en büyük hedefe ulaştığımızı, Abdullah kardeşimiz bizlere en güzel şekliyle gösterdi.”

Ardından Başkan Gürlesin, cep telefonunun yer aldığı hediye paketini Küreş’e verdi. CİHAN

Yorumlar