Engelli öğrencisine egzersiz yaptıran Adıyamanlı öğretmene 'Başarı Belgesi'

Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'nde yaşayan doğuştan bedensel engelli Filiz Arık’a, ders sırasında yaptığı egzersizlerle minik kızın hayata tutunmasını sağlayan fedakâr öğretmen Mehmet Uğur Ayhan, Vali Mahmut Demirtaş tarafından 'Başarı...

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrencisine egzersiz yaptıran Adıyamanlı öğretmene 'Başarı Belgesi'

Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'nde yaşayan doğuştan bedensel engelli Filiz Arık’a, ders sırasında yaptığı egzersizlerle minik kızın hayata tutunmasını sağlayan fedakâr öğretmen Mehmet Uğur Ayhan, Vali Mahmut Demirtaş tarafından 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve fedakâr öğretmen Mehmet Uğur Ayhan’ı valilik makamında kabul eden Demirtaş, Mehmet Uğur Ayhan’a gösterdiği azim ve fedakârlıktan dolayı teşekkür edip, Başarı Belgesi ile ödüllendirdi. Öğretmenlik mesleğinin özveri ve fedakârlık mesleği olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Minik bir bedenin tekrar hayata tutunmasına vesile olan öğretmenimizi tebrik ediyorum. Özveriyle yaptığı kutsal görevin içerisine sevgisini katan Mehmet Uğur Ayhan gibi öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Öğretmenimiz, eğitim verdiği küçük kızımıza öncelikle insani ve vicdani duygularıyla yaklaşmış. Ücret karşılığı yapılan bir işin hakkını vermenin çok daha ötesinde bir azim ve fedakârlık ortaya koyarak kutsal mesleğinin gereğini yerine getirmiş ve minik kızın hayata bakışını değiştirmeye çalışmıştır. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlıklarıdır. Bunun en güzel örneğini bizlere öğretmenimiz göstermiştir. Fedakâr öğretmenimiz, meşakkatli görevin içerisine emek, sabır, fedakârlık, azim ve sevgiyi katarak minik bir yüreğe su serpmiş ve küçük Filiz’in karakterine biçim vermiştir. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi. Vali Demirtaş, daha sonra fedakâr öğretmen Mehmet Uğur Ayhan’ı Başar Belgesi ile ödüllendirdi.

CİHAN

Yorumlar