Engelli öğrencilerin eserleri büyük ilgi gördü

Hatay'ın Erzin ilçesinde Kadın Dayanışma Derneğinin (EKDER) engelli öğrenciler için açtığı takı tasarım ve cam boyama kursu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrencilerin eserleri büyük ilgi gördü

Hatay'ın Erzin ilçesinde Kadın Dayanışma Derneğinin (EKDER) engelli öğrenciler için açtığı takı tasarım ve cam boyama kursu sona erdi. ''Bak Ben Yaptım'' projesi kapsamında eğitilebilir düzeydeki zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin yaptığı resim, boyalı cam ve takı gibi ürünler Cumhuriyet Meydanı'nda sergilendi.

Zihinsel engellileri hayata kazandırma ve üretir hale getirme amacıyla Erzin Kadın Dayanışma Derneği yöneticileri tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansından (DOĞAKA) 75 bin lira hibe kazanan "Bak Ben Yaptım'' projesi hayata geçti.

Dernek binasında verilen ve dört ay süren kursta,engelli öğrencilere, uzman öğreticiler tarafından takı tasarım ve cam boyama gibi el işleri öğretildi. Tamamını engelli öğrencilerin yaptığı ürünler ise Cumhuriyet Meydanında sergilendi. Açılışını Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve engelli bir öğrencinin birlikte yaptığı sergi büyük ilgi gördü.

Göreve başladığı günden beri ilçede yapılan birçok projenin hibe kazandığını vurgulayan Kaymakam Yönden, kendisi için "Bak Ben Yaptım" isimli projenin ayrı bir önemi olduğunu ifade etti. Erzinli kadınlar tarafından yapılan projenin takdire şayan bir iş olduğunu belirten Kaymakam İskender Yönden ‘’Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Devletimiz son yıllarda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak yasal düzenlemeler yaptı. Hepimiz engelli vatandaşlarımıza sahip çıkarak, onlara yardım etmeliyiz. Bugün burada şahit olduğumuz gibi gerekli imkanlar sağlandığı zaman engelli vatandaşlarımızın güzel işler yaptığını görüyoruz. Bu kursun duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını diliyorum.’’ifadelerini kullandı.

Kursa katılan tüm öğrencilere Halk Eğitim Merkezi tarafından belge verileceğini hatırlatan (EKDER) Başkanı Songül Karaosmanoğlu ise projenin başından sonuna kadar kendilerine yardımcı olan yetkililere ve tüm vatandaşlara teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar