Engelli öğrencilerden resim sergisi

Engelli öğrenciler Antalya'nın Manavgat ilçesinde resim ve el işi sergisi açtı. Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu öğrencilerinin Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı resim ve el işi sergisinde 100 guaş ve yağlı boya resim çalışması...

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrencilerden resim sergisi

Engelli öğrenciler Antalya'nın Manavgat ilçesinde resim ve el işi sergisi açtı. Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu öğrencilerinin Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı resim ve el işi sergisinde 100 guaş ve yağlı boya resim çalışması bulunuyor. Sergilenen resim ve el emeği çalışmasını bir yıl içinde 80 engelli öğrencinin yaptığı belirtildi.

Serginin açılışını Manavgat Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Manavgat İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ve Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu Müdürü Şerafettin Çetin, resim öğretmeleri Derya Akça, Azize Arat, Özel Ilgın Öz, Emine Aksoy ve okul öğretmenlerinden Ömer Doğan'la öğrenciler birlikte yaptı.

Resim öğretmeni Derya Akça, yaptığı açıklamada, sergideki resim ve el işi eserlerin tamamını Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nda okuyan öğrencilerin yaptığını söyledi. Derginin bir bölümünün engelli öğrencilerin geri dönüşüm kutularına üzerine yaptığı işlemeler oluşturduğunu belirten Akça, "Öğrencilerimiz 100 resim tablosu yanı sıra, el işi eserler ve geri dönüşüme bırakılan eşyalar üzerinde yaptığı çalışma ile hediyelik eşya haline getirdi.Sergideki tüm eserler okulumuzun desteğiyle öğrencilerimiz yaptı. Sergideki satıştan elde edeceğimiz geliri okulumuza bırakacağız. Okulumuzda elde edilen gelirle öğrencilerimizin başka el becerilerini geliştirecek çalışmalara harcayacağız. " dedi.

Akça, Cumhuriyet Meydanı'ndaki serginin hafta etkinliği süresince Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu sergi salonunda sergilenmeye devam edeceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar