Engelli öğrenciler, polis kıyafetiyle kendilerini daha iyi ifade ediyor

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, engellileri 'Birlikte Yaşayalım Projesi' ile topluma kazandırıyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ilçedeki engellilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için 2 haftada bir sosyal ve...

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler, polis kıyafetiyle kendilerini daha iyi ifade ediyor

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, engellileri 'Birlikte Yaşayalım Projesi' ile topluma kazandırıyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ilçedeki engellilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için 2 haftada bir sosyal ve kültürel etkinlik düzenliyor. Engelli öğrenciler, sinemadan, halk oyunları, bot turuna, sportif etkinliklerden geziye, geziden birlikte piknik yapmaya, kültürel varlıkları tanıma turları, müze ziyaretleri ve ata binme etkinliğine katılıyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan 1. Uluslararası Engelliler Kültür, Sanat ve Spor Festivali'ne katılım için engelli öğrencilere polis elbisesi diktirerek katılmalarını sağladı. İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, Birlikte Yaşayalım Projesi kapsamında ilçede engelli öğrenci ve aileleriyle empati kurmayı başardıklarını söyledi. Proje kapsamında yaptıkları araştırma neticesinde engelli öğrencilerin polis elbisesi giyince kendilerini daha mutlu olduğunu gözlemlediklerini belirten Taşkıran, projelerinin esas gayesinin, önlerindeki engelleri kaldırarak engellerin hayata tutunmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Engellilerin hayata tutunması moral ve motivasyonlarının yüksek olması için Manavgat'ta 2 yıldır çalışma yaptıklarını hatırlatan Taşkıran, engelli bir öğrencinin tebessümünün her şeye bedel olduğunu ifade etti.

Sevgi, şefkat ve merhametin açmayacağı kapının olmadığını belirten Taşkıran, "Projemizle engelli kardeşlerimize sosyal ortam oluşturma ve sosyalleşmelerine katlıda bulunmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımıza empati kurarak başladık. Çeşitli aktiviteler düzenleyerek kendilerine özgüvenlerinin tam olması ve engellilik konusunda toplumsal duyarlılık olmasını istedik. Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nda okuyan engelli öğrencilerimize polis elbisesi diktirdik. Polis elbisesini giyerek hem mutlu olmalarını, hemde polislik bir durumla karşılaştıklarında kendileriyle ilgilenen Toplumsal Destekli Polislik görevinde bulunan polis ağabeyleri ve ablalarına rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamak istedik. Engelli öğrencilerin polis elbisesini giydiklerinde kendilerini daha rahat ifade ettiğini gözlemledik. Engelli kardeşlerimizin üzerinden sevgi, merhamet ve şefkati eksik etmeyelim." diye konuştu.

Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu Müdürü Şerafettin Çetin, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün proje kapsamında öğrencilerinin sosyal hayata adepte olması çalışmalarından gösterdikleri gayret ve çaba için teşekkürü bir borç bildiklerini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar