Engelli öğrenciler performansıyla büyük beğeni topladı

Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar’da sahne alan engelli öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.İlde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler performansıyla büyük beğeni topladı

Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar’da sahne alan engelli öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

İlde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın da katıldığı yürüyüş, 25 Kasım Stadyumu’nun önünde başladı. Saraçlar Caddesi’nin ortasında son bulan yürüyüşün ardından çeşitli okullarda eğitim gören fiziksel ve zihinsel engelli öğrenciler sahne aldı. Rehber öğretmenleri eşliğinde sahneye çıkan öğrenciler, folklor gösterisi, müzik ziyafeti sundu.

Engelli öğrencilerin müzik enstrümanlarını kullanmada gösterdiği ustalık izleyicilerden takdir topladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, kurum olarak engellileri sadece bu haftada hatırlamadıklarını, engelliler konusunda farkındalık oluşturmak için yıl boyunca çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Toplumun en önemli sorunlarından birisinin engellilik olduğunu vurgulayan Özcan, bu konuda toplumda farkındalık oluşturarak onların sorunlarını en aza indirebileceklerini kaydetti. Engellilerin, toplumun diğer bireylerinin faydalandığı hak ve imkânlardan yararlanması gerektiğini açıklayan Özcan, engellilerin her türlü gereksinimini göz önüne almak zorunda olduklarını açıkladı.

CİHAN

Yorumlar