Engelli öğrenciler jandarmanın misafiri oldu

Muş Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi ile İl Jandarma Komutanlığı ’10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle engellilere yönelik etkinlik düzenlendi.Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören...

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler jandarmanın misafiri oldu

Muş Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi ile İl Jandarma Komutanlığı ’10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle engellilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören engelliler, İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Askerlerin kullandığı silah ve ekipmanları inceleme fırsatı bulan engelliler, ayrıca zırhlı araçlardaki ekipmanları da incelediler. İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Erhan Arıkan ile birlikte müzik eşliğinde oyun oynayan engelliler, oldukça renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinlik kapsamında Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören ve askerlik çağına gelmiş engelliler için de temsili yemin töreni düzenlendi. Bazı velilerin gözyaşlarını tutamadığı yemin töreninde engelliler, askeri elbise giyerek yemin etti. Oğlunun yemin törenini gözyaşları arasında izleyen Nermin Süzgeç isimli kadın, oğlunun gerçek asker olmasını çok istediğini söyledi. Gözyaşlarına hakim olmayan Nermin Süzgeç, oğluna sarılarak onu kutladı. Metin Süzgeç isimli vatandaş ise, törenin çok güzel olduğunu ve yaşadığı duygunun paylaşılamaz olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mahmut Yıldırım da, 10–16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Etkinlikler kapsamında engelliler için yemin töreni düzenlediklerini dile getiren Mahmut Yıldırım; “10–16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası programında temsili askerlik olarak askerlik yaşını yaşına gelmiş çocuklarımızın bir günlük askerlik eğitimi törenini jandarma komutanlığında yapmaktayız. Gerçekten de çocukların bu duygu durumlarını görünce, ailelerinin bu duygulanma anlarını görünce, ne kadar güzel bir iş olduğunun daha iyi farkına varıyoruz. Biz bu etkinliğimizle bir farkındalılık oluşturmaya çalıştık. Etkinliğimize yürüyüşle başladık ve bugün de askeri tören yapıyoruz. İnşallah ileriki yıllarda bunların daha gelişmiş haliyle, daha geniş kapsamlı, daha geniş katılımlı etkinliklerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Çünkü bunun ne kadar önemli olduğunu bu etkinliklerimizin içerisinde olan bütün insanlardan aldığımız dönüşlerle görmüş olduk” dedi.

Okulda 83 tane öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Yıldırım, bunlardan 11 tanesinin askerlik çağına geldiğini ve bunların yemin törenine katıldıklarını sözlerine ekledi.

Etkinlikte ayrıca engelliler, Jandarma Komutanlığı’na ait mayın arama, narkotik ve iz sürme köpeklerinin gösterisini büyük beğeniyle izledi. CİHAN

Yorumlar