Engelli öğrenciler jandarma kıyafeti giyerek trafik uygulaması yaptı

İzmir’in Bergama ilçesinde engelli öğrencilerin jandarma kıyafeti giyerek trafik uygulaması yapmaları renkli görüntülere sahne oldu. Ali Rıza Eroğlu İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri bir günlüğüne trafik ekibi oldu....

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler jandarma kıyafeti giyerek trafik uygulaması yaptı

İzmir’in Bergama ilçesinde engelli öğrencilerin jandarma kıyafeti giyerek trafik uygulaması yapmaları renkli görüntülere sahne oldu. Ali Rıza Eroğlu İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri bir günlüğüne trafik ekibi oldu. Bergama- Kınık Karayolu üzerinde yol uygulaması yapan jandarma kıyafetli minik öğrenciler araçları durdurup sürücüler üzerinde evrak kontrolü gerçekleştirdi.

    Jandarmanın kuruluşunun 175. Kuruluş Yılı, Engelliler Haftası ve Trafik Haftası kapsamında Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ali Rıza Eroğlu İlkokulu Özel eğitim sınıfı öğretmeni Gül Nihal Yüce’nin koordinatörlüğünü üstlendiği ‘İlkler Şehri Bergama’nın Jandarmasıyız’ projesiyle minik yüreklerimiz bir günlüğüne Jandarma Trafik ekibi olarak yol uygulaması yaptı. Zihinsel engelli çocukların engelli çocuklar içerisinde en popüler olmasına rağmen toplum tarafından bu çocukların yeterince tanınmadığını söyleyen Özel Eğitim Sınıfı öğretmeni Gül Nihal Yüce, “Bu projede amaç; bu çocuklara ilişkin bazı gerçek dışı ön yargı ve inançları çürütmeye çalışmak, öte yandan hep başarısızlık ve yetersizlik duygusuna sahip çocuklarımıza özgüven kazandırma, sentez yapma ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmek.” dedi.

    Bergama İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Dinçer de projeyle öğrencilerimizin, yol uygulamaları esnasında sosyal iletişim içerisinde olmasını sağlayarak; toplumsal içerikli mesajlar vererek sürücülere ve öğrencilere trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturarak kaliteli bir zaman geçirme imkanı sağladıklarını ifade etti.

    Yol uygulaması yapan Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinden Müzeyyen Güven, araçları durdurarak önce sürücüleri trafik haftası ve Jandarmanın kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak onlara kolonya ve çikolata ikram etti ardından da uyarılarda bulundu. Güven, 'Sürücülere engelli olmak istemiyorsanız trafik kurallarını uyun ve emniyet kemerlerinizi mutlaka takın.' mesajını verdi. Yusuf Acar isminde başka bir öğrenci ise durdurduğu sürücülere evrak kontrolü yaptıktan sonra “Hepiniz engelli adayısınız. Trafik kurallarını uyunuz. Emniyet kemerinin hayat kurtardığını aklınızdan çıkarmayınız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar