Engelli öğrenciler, engellerini resimle aştı

Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Resim Atölyesi öğrencileri, bir yıl boyunca yaptıkları resim çalışmalarını "Renklerin Meşki" adında bir sergiyle vatandaşların beğenisine sundu.

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler, engellerini resimle aştı

Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Resim Atölyesi öğrencileri, bir yıl boyunca yaptıkları resim çalışmalarını "Renklerin Meşki" adında bir sergiyle vatandaşların beğenisine sundu. Engelli öğrenciler, yaptıkları resimlerle engellerini nasıl aştıklarını gösterirken, sergi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Rengarenk tablolar, yağlı boya çalışmalar ve ebru çalışmaları. Birbirinden renkli 60 tablo satan severlerin beğenisine sunuldu. Ancak bunları yapanlar Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi öğrencileri. Engelli öğrenciler azmettiler, sabrettiler bir yıl boyunca bir birinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Öğrenciler bir yıl boyunca yaptıkları resim çalışmalarını Eskişehir'de bir alış veriş merkezinde sanat severlerin beğenisine sundu. "Renklerin Meşki" adıyla açılan serginin Açılışını Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna yaptı.

Vali Tuna, sergide yer alan eserlerin, engellilerin neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu söyledi. Vali Tuna, "Engelli vatandaşlarımızı teşvik etmemiz, ellerinden tutmamız, moral ve maneviyat desteği vermemiz halinde; hayatı daha anlamlı, daha mutlu kılacak şekilde ortaya güzel eserler çıkarmalarına fırsat sağlamış oluyoruz. Kentimiz engelli insanlarımızın da mutlu ve huzur içinde yaşadığı bir şehir olmaya devam ediyor, gelecekte de devam edecek." şeklinde konuştu.

İKİ KOLU DA YOK AMA YAPTIĞI RESİMLER RESSAMLARA TAŞ ÇIKARTIYOR

Açılışta, iki kolu olmamasına rağmen ayaklarını kullanarak resim yapan Sümeyye Boyacı dikkat çekti. Boyacı ile diğer engellilere, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Vali Tuna, Eskişehir'in, engelli insanlar için yaşanacak en güzel şehirlerden biri olduğuna kaydetti. Tuna, sergiyi gezdikten sonra Sümeyye Boyacı'nın eserlerinin Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yıllığına konulması talimatını verdi. "Renklerin Meşki" sergisi, 13 Mart'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. CİHAN

Yorumlar