Engelli öğrenciler, doğayı kirleten poşet yerine kese kağıdı dağıttı

Zonguldak’ta engelli öğrenciler, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara kese kağıdı dağıttı. “Ben Doğalım” adı altında gerçekleştirilen proje kapsamında Özel Özüm Eğitim Okulu’nda eğitim gören engelli öğrenciler,...

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler, doğayı kirleten poşet yerine kese kağıdı dağıttı

Zonguldak’ta engelli öğrenciler, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara kese kağıdı dağıttı.

“Ben Doğalım” adı altında gerçekleştirilen proje kapsamında Özel Özüm Eğitim Okulu’nda eğitim gören engelli öğrenciler, hazırladıkları kese kağıtlarını dağıttı. Bu arada bazı vatandaşların ücretsiz kese kağıdı dağıtan engelli çocukları terslemesi tepki çekti. Veliler, terslenen çocuklarını teselli etmeye çalıştı.

Naylon poşet kullanımının doğayı kirlettiğini ifade eden Proje Koordinatörü Ferhat Öztekin, “Son yıllarda gerçekleşen teknolojik gelişmeler, bilinçsiz tüketicilik dünyanın başlıca çevre sorunları olan su, hava ve toprak kirliliğine neden oluyor. Okul personeli, öğrenciler ve veliler olarak binlerce kirlilik nedeninden yalnızca bir tanesi olan naylon poşet kullanımının doğaya, insan sağlığına ve gelecek nesillere vereceği zarara dikkat çekmek istedik. Bu nedenle Zonguldak halkı daha bilinçli ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için Özel Eğitim Merkeziyle koordineli çalışmalarımız sonucunda kese kağıdından poşet imal ederek dağıttık.” dedi.

Engelli öğrenci Göktuğ Atalay(19) ise elindeki kese kağıtlarını vatandaşlara dağıttı.

CİHAN

Yorumlar