Engelli memurların maaş çekme çilesi objektiflere yansıdı

Kamu ve özel bankalar, engelli müşterilerinin ATM’lerde (otomatik para çekme makineleri) sıkıntı yaşamaması için birçok projeyi hayata geçirdiklerine dair reklam yapmasına rağmen halen engelliler ATM cihazlarına ulaşmakta zorluk yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Engelli memurların maaş çekme çilesi objektiflere yansıdı

Kamu ve özel bankalar, engelli müşterilerinin ATM’lerde (otomatik para çekme makineleri) sıkıntı yaşamaması için birçok projeyi hayata geçirdiklerine dair reklam yapmasına rağmen halen engelliler ATM cihazlarına ulaşmakta zorluk yaşıyor. Bursa’da iki yürüme engelli devlet memurunun ATM’den maaş çekme çilesi objektiflere yansıdı.

Bir kamu kurumunda çalışan İpek Öztürk ve Mustafa Tıkız tekerlekli sandelyeleriyle birlikte bir kamu bankasının Atatürk Caddesi üzerindeki ATM’ye (automated teller machine, otomatik para çekme makinesi) geldi. Güçlükle tekerlekli sandalyesinden kalkan İpek Öztürk isimli engelli memur, ATM’den maaşını çekti. Bu esnada, büyük sıkıntı yaşadığı gözlenen Öztürk, olayla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak, "Herşey ortada." dedi. İki engellinin maaş çekmesi ise objektiflere yansıdı.

Öte yandan birçok banka, ATM’lere sesli sistem koyarak erişebilir ATM reklamı yapıyor. CİHAN

Yorumlar