Engelli Mehmetçikler terhis oldu

Engelli gençler törenle uğurlandıkları asker ocağında bir günlük eğitimin ardından yemin edip terhis belgesi aldı. Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nda 175 engellinin katıldığı yemin ve terhis töreninde duygulu anlar yaşandı....

Google Haberlere Abone ol
Engelli Mehmetçikler terhis oldu

Engelli gençler törenle uğurlandıkları asker ocağında bir günlük eğitimin ardından yemin edip terhis belgesi aldı.

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nda 175 engellinin katıldığı yemin ve terhis töreninde duygulu anlar yaşandı.

Engelli asker adayları için sabah İl Jandarma Alay Komutanlığında eğitim verildi. Aileleri ile birlikte gelen engelli askerlerin heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Askeri üniformalarını giyen erler, çimenler üzerinde kendilerine verilen eğitime harfiyen uymaya çalıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı eğitim sırasında aileler ise çocuklarını gururla seyretti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vedat Çokal, bir konuşmasını yaptı. Albay Çokal, bu günün kendileri ve engelli vatandaşlar için çok anlamlı olduğunun altını çizerek, ''Askeri kanun kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve özlemlerini sembolik olarak yerine getirmeleri kapsamında bu günü tertipledik. Şerefli askerlik görevini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giyerek kahraman birer Mehmetçik olarak gururluyuz.'' şeklinde konuştu.

Engelli erler adına konuşan Nihat Demir ise bu günün kendileri için en anlamlı günlerden biri olduğuna işaret ederken, ''Bizler şu anda birer Mehmetçik olmanın gururunu yaşıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yemin eden Mehmetçikler terhis belgelerini aldı. Vali Münir Karaloğlu ile komutanlar bazı erlere terhis belgelerini verdi. Daha sonra düzenlenen geçiş töreninde ise renkli görüntüler yaşandı.

''ASKER OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ''

Engelli askerler, böyle bir günü yaşadıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek, gurur ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi. Bir gün bile olsa asker olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten askerler, kendilerine yardımcı olan askeri yetkililere teşekkürlerini iletti.

Aileler de çocuklarının bu mutlu gününe ortak olurken mutlulukları yüzlerine yansıdı. Duygulandıklarını ifade eden aileler, çocuklarıyla gurur duyduklarını belirtti. Askeriyeden içeri adım atar atmaz duygulandıklarını anlatan aileler, çocuklarının bir günlüğüne de asker olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Bu arada bir günlük asker yemin ve terhis belgesi verme töreninde sıcaktan dolayı rahatsızlanan engelli askerlere de tören alanında bulunan ambülansta müdahale edildi. CİHAN

Yorumlar