Engelli maaşı kesilen Yusuf’un çağrısı: Hayatımı karartmasınlar

Mersin'in Silifke ilçesinde 4 yaşında kas erimesi hastalığı nedeniyle felç geçiren ve başından aşağısı tutmayan Yusuf Tut'un (22) engelli maaşı kesildi. Babasının emekli maaşının yoksulluk barajının üstünde olduğu gerekçesiyle maaşı...

Google Haberlere Abone ol
Engelli maaşı kesilen Yusuf’un çağrısı: Hayatımı karartmasınlar

Mersin'in Silifke ilçesinde 4 yaşında kas erimesi hastalığı nedeniyle felç geçiren ve başından aşağısı tutmayan Yusuf Tut'un (22) engelli maaşı kesildi. Babasının emekli maaşının yoksulluk barajının üstünde olduğu gerekçesiyle maaşı kesilen Tut, "Benim hayatımı karartmasınlar." dedi.

Dört yaşında kas erimesi hastalığına yakalanan ve yüzde 99 doktor raporu alan Yusuf Tut'a 3 yıl önce üç aydan üç aya bin 250 TL aylık bağlandı. Yaşamını yatağa bağlı olarak geçiren ve tüm ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanan Tut, aylığını almaya gittiği bankadan hesabında para olmadığını öğrendi. Tut, ailesiyle birlikte Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gittiğinde memurlar kendisine, babasının maaşının yoksulluk sınırının üstünde olduğunu ve bunun için maaşının kesildiğini söyledi.

Maaşının kesildiği haberini aldıktan sonra dünyasının başına yıkıldığını belirten Yusuf Tut, "4 yaşımdan itibaren kas erimesi hastalığı nedeniyle yatağa bağlı yaşıyorum. 3 yıl önce 3 aydan 3 aya bin 250 TL aylığa bağlandım. Bu paramla evime bilgisayar alıp internet bağlattım. Boş zamanlarımda internete giriyorum. Diğer zamanlarda benim için büyük tutku olan futbol özlemimi Silifke'de amatör takımların maçlarına gidip izlemekle yetiniyorum. Akülü aracımla hareket edip dışarı çıkabiliyorum. Akülü aracımın iki aküsü var. Bunların fiyatı 800 TL'dir. 6 ayda bir 800 TL para veriyorum. Ayrıca sürekli kullandığım SSK'nın ödemediği 95 TL ilaç parası veriyorum. Elimde avucumda para kalmıyor. Maaşımı kestiler dünyam başıma yıkıldı." dedi.

Sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu, ağzı ile tuttuğu kalemle yazı yazdığını belirten Yusuf Tut, "Benim hayatımda 3 önemli konu var. Galatasaray takımı, bilgisayarım ve akülü aracım. Şimdi bunların hepsinden uzak kalacağım. Benim hayatımı karartmasınlar. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlarımızdan bu konuda bana yardım etmelerini bekliyorum." diye konuştu.

SSK emeklisi baba Esalettin Tut ise bin 375 TL emekli aylığı aldığını belirterek "Yıllar sonra çalışarak emekli oldum. Aldığım bu aylık bile yeterli olmuyor. Ev kira, elektrik, telefon, su ve gıda ihtiyaçları derken maaşım bitiyor. Bakım parası alıyoruz. O para ile evin ihtiyaçlarını döndürmeye çalışıyorum. Oğlum Yusuf'un maaşını geri versinler. Yoksa hiçbir şekilde mutlu olamayacak ve hayata küsecek. Bu konuda yetkililerin ve duyarlı vatandaşlarımızın yardımını bekliyorum." şeklinde konuştu.

Anne Halime Tut (44) da "Oğlum Yusuf tüm ihtiyaçlarını benim yardımımla yapıyor. Kendi başına bir iş göremez. Şimdi bu yapılanlar oğluma reva mı? Sesimizi duysunlar ve bize yardımcı olsunlar. Oğlumu hayata küstürmesinler." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar