Engelli kadın istedi, emniyet bina girişine asansör yaptırdı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde oturan bedensel engelli Sevim Doğan (46) kendini engelleri kaldırmaya adadı. Doğan, ilk olarak yaptığı girişimler sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne engelli asansörü yapılmasını sağladı. Böylece tekerlekli...

Google Haberlere Abone ol
Engelli kadın istedi, emniyet bina girişine asansör yaptırdı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde oturan bedensel engelli Sevim Doğan (46) kendini engelleri kaldırmaya adadı. Doğan, ilk olarak yaptığı girişimler sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne engelli asansörü yapılmasını sağladı. Böylece tekerlekli sandalye ile Emniyet Müdürlüğü'ne gelen engellilere büyük kolaylık sağlandı.

Doğuştan cam kemik hastalığı nedeniyle ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Doğan, asansörün yapılmasını kendisinin vesile olduğunu ancak Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe ile tüm ilçe emniyet teşkilatının da emeği olduğunu dile getirdi.

Asansörün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Doğan, "Böyle merdiven olan yerlerden bir engelli vatandaşın çıkmasının zorluğunu ancak benim gibi engelliler anlar. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne özellikle tekerlekli sandalye ile engelli vatandaşlarımızın çıkması zor oluyordu. Bunun için buraya tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımızın çıkabileceği bir engelli asansörü yapılması için çeşitli girişimim oldu. Sağ olsunlar başta Kaymakamımız Murat Bulacak, Belediye Başkanımız Necdet Aksoy’a, İlçe Emniyet Müdürümüz Erol Bey'e ile tüm ilçe emniyet teşkilatımız bana çok yardımcı oldular, sağ olsunlar."

Bütün vatandaşlara seslenen Doğan, "Tüm Türkiye'de belediyelerimiz kaldırımlara engelliler için rampalar yapıyor. Ama bu rampaların olduğu yere vatandaşlar araçlarını çekiyor. Bu rampalar boşa çıktığı gibi engelli vatandaşlarımız da kaldırıma çıkmada zorlanıyorlar.Tüm engelli arkadaşlarım adına vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını rica ediyorum." diye konuştu.

Sevim Doğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sonra diğer kamu kurumlarında da engelli asansörü yapılması konusunda çalışacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar