Engelli girişimci kursu sona erdi

Girişimci Engelliler Derneği, KUDAKA ve KOSGEB ortaklığı ile Girişimci Engellilere yönelik yapılan 'Girişimci Eğitimi' kursu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Engelli girişimci kursu sona erdi

Girişimci Engelliler Derneği, KUDAKA ve KOSGEB ortaklığı ile Girişimci Engellilere yönelik yapılan 'Girişimci Eğitimi' kursu sona erdi. Girişimci Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Girişimci Eğitimi kursunun sona erdiğini ve düzenlenecek törenle 25 kursiyere sertifika verileceğini söyledi.

Kocaoğlu, “Girişimci Engelliler Derneği, KUDAKA ve KOSGEB ortaklığı ile düzenlemiş olduğumuz Girişimci Eğitimi kursumuz sona erdi. 25 kursiyerimize yapılacak olan törenle KUDAKA binasında sertifika verilecek. Bizim isteğimiz kursa katılan sertifika almayı hak eden kursiyerlerimizin KOSGEB'in girişimciliğinden faydalanması ve kendi işlerini kurmasını istiyoruz. Yine ayrıca Türkiye İş Kurumu uygulamalı girişimcilik sertifikası olan engellilere kendi işini kurmak isteyenlere 26 bin TL hibe desteği sağlıyor. Bu yeni bir uygulama olup, 31 Mart tarihine kadar iş kurumuna başvurmalarını bu projeden faydalanmalarını istiyoruz.” dedi.

'Amacımız KOSGEB'in kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik sağladığı KOSGEB girişimci desteğinden engelli vatandaşlarımızın da maksimum seviyede yararlanarak kendi işlerini kurmalarını üretim ve ticari hayata da dâhil olmalarıdır.' diyen Kocaoğlu şunları kaydetti: “Derneğimiz bu çalışmasıyla da daha önce engellilerin istihdamına yönelik yapmış olduğu projeler gibi bu projeyle de engelli vatandaşlarımıza imkân sunulduğu takdirde kendi işyerlerini kurarak özelde ilimizin genelde ise ülkemizin beşeri kalkınmasına da katkıda bulunacakları şansına sahip olmalarını sağlayacaktır. Derneğimizin engelli vatandaşlarımızın her alanda hayata dâhil olmaları için yaptığımız çalışmalar kamu oyununda desteği ile artarak devam edecektir.” CİHAN

Yorumlar