Engelli gençler de O’nu tanımak için yarıştı

Hz. Muhammed (sas)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının heyecanı Sakarya Akyazı’da da yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli gençler de O’nu tanımak için yarıştı

Hz. Muhammed (sas)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği 'Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının heyecanı Sakarya Akyazı’da da yaşandı. Yarışmaya, babalarının kucağında okul bahçesinden sınıfa taşıdığı üç engelli kardeş de katıldı.

7'den 77'ye herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı. Ortaokul çocukları için Rahime Kaya’nın ’Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise öğrencileri için Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur’ serisinden dereceye girenlere farklı hediyeler verilecek, ortak sınav sonucuna göre kazanan kişiler umre seyahati ile ödüllendirilecek.

Yarışma için üç engelli çocuğunu Karapürçek ilçesinden Akyazı ilçesine getiren baba Furkan Güneş, "Çocuklarımın hepsi özürlü, kucağımda okula taşıyarak eğitimlerine devam ettiriyorum. Bu güzel kampanyada çocuklarımın, Peygamber Efendimiz’in örnek hayatıyla ahlaklanması ile iki tarafı da kurtulacaktır. Okumayı teşvik eden yarışmada Efendimiz hem dünyayı imara hem de ahireti kazanmaya yönelik ufuklar göstermiştir. Hepimiz O’nu bir kere daha, biraz daha farklı okuyacağız. Ülkemizin en büyük ihtiyacı manevi atmosfer.” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Lise birinci sınıf öğrencisi engelli Furkan Güneş, "Efendimiz'in en çok örnek aldığım özelliği yardımseverliği ve herkese karşı hoşgörülü olması oldu. Özürlü olmam kitabı okumama engel değil. Bu konuda teşvik eden öğretmenime sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Engelli ve ikiz olan Buse ve Beyza Güneş kardeşler de O’nun hayatını okuyarak birçok örnek davranış kazandıklarını anlattı: "Peygamber Efendimiz’in hayatıyla ilgili çok şey öğrendik. Bizi en çok Efendimiz'in hayatında şaka da olsa hiç yalan söylememiş olması çok etkiledi. Biz de bu davranışını kendimize örnek aldık. Efendimiz ne kadar zor bir süreçten geçmiş. Ama hiç yılmamış, küsmemiş. Hayatımız boyunca çok azimli şekilde çalışacağız.” CİHAN

Yorumlar