Engelli gençler ‘bizim çocuklar’ kulübünde spor yapacak

Engelli çocukların yaşam boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda başarılı, kendine yetebilen, çevresiyle barışık ve mutlu bireylere dönüşmesini amaçlayan Bizim Çocuklar Spor kulübü açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli gençler ‘bizim çocuklar’ kulübünde spor yapacak

Engelli çocukların yaşam boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda başarılı, kendine yetebilen, çevresiyle barışık ve mutlu bireylere dönüşmesini amaçlayan Bizim Çocuklar Spor kulübü açıldı. Ankara Balgat’ta bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet veren kulüpte mental, zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli çocuklar spor yaparak otokontrollerini sağlamalarına destek verilecek.

Spor ve yaşam liderliği eğitimi verecek gençlik ve spor kulübü ‘Bizim Çocuklar Spor kulübü’ açıldı. Kulübün açılışını Ankara Bizim Çocuklar Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Nevruz, Engelli Konfederasyonu Genel Başkanı Turan İçli, engelli sporcular Caner Erkin ve Durducan Nevruz yaptı. Kulüp Yaygın Gelişimsel Bozukluk (YGB) çatısı altında bulunan, Otizm, Asperger, Dezintegratif bozukluk, Rett sendromu, Down sendromu, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu (DEHB), hiçbir sınıfa girmeyen (PDD-NOS) ve bunların dışında kalan, mental ve zihinsel engel gruplarının spor ve motor becerileri üzerine çalışacak.

Kulüp, Ankara Balgat’ta bin 500 metrekare kapalı alana sahip ve içerisinde jimnastik salonu, basketbol alanı, badminton alanı, temel spor beceri egzersizlerinin uygulanabileceği salon bulunuyor. Ayrıca kardio çalışmalarının yapılacağı fitness salonu, paten ve bisikletin alt basamaklarının öğrenilebileceği alanlar var. Kulüpte dart salonu, masa tenisi salonu, çocukların rahat vakit geçirecekleri akademik çalışma odası, kız-erkek soyunma odaları ve duşlukları, çocuklar için 25 kişilik sinema odası, hizmet içi eğitimler için toplantı salonu, çocuklar ve öğretmenler için yemek salonu mevcut. Kulüpte otizmli, mental ve zihinsel engelli çocuklara yönelik geliştirilmiş özel spor programları uygulanacak. Kulübü kayıt yaptıran her sporcunun, ilk-son beceri testleri ve dönemlik antrepometrik ölçümleri, buna bağlı olarak bireysel spor programları, spor-eğitim koordinatörlüğü tarafından yapılarak, içinde spor branşları ve hareket eğitiminin bölümlerini içeren bir program haline getirilecek. Bu programlar, Temel Spor Becerileri (TSB) çalışmaları ile başlar, süreç branşlara doğru yönlendirilecek. CİHAN

Yorumlar