Engelli gençler askerlik özlemini dindirdi

Kahramanmaraş’ta, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175. kuruluş yıl dönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bedensel ve zihinsel engelli 50 genç, bir günlük temsili askerlik yaptı.Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nda...

Google Haberlere Abone ol
Engelli gençler askerlik özlemini dindirdi

Kahramanmaraş’ta, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175. kuruluş yıl dönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bedensel ve zihinsel engelli 50 genç, bir günlük temsili askerlik yaptı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasına katılmak üzere aileleri ile kışlaya gelen engelli gençler, sağlık muayenesinden geçirildikten sonra askeri üniforma giyerek bot bağladı. Refakatçi askerler eşliğinde tören alanında yerlerini alan engelli gençler, bir günlük de olsa askerlik yapmanın sevincini yaşadı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, engelli gençler için kına merasimi düzenlendi. Asker adayları daha sonra Türk bayrağının altında ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti.

Ant içme töreninin ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, askerlik yükümlülüğünün, asker-millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan Türk milleti için bir onur meselesi olduğunu söyledi. Temsili askerlik hizmetini yerine getiren engelli gençlerin üniformalarını giyerek kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker olduğunu ifade eden Albay Doğan, şöyle konuştu: “Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175. kuruluş yıl dönümü kapsamında engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen bir günlük temsili askeri yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Anayasa'nın 72. Maddesi'nde vatan hizmeti her Türkün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmişti. Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızı, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak da yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu anlamlı günü tertiplemiş bulunmaktayız. Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Sevgili Mehmetçikler askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker olacaksınız. Şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak da sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.”

Bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli gençler adına konuşan fiziksel engelli Osman Yılmaz da engelli gençlerin özlemle bu anı beklediklerini dile getirdi. Uygulamanın kendileri için onur kaynağı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Devletimizin en kutsal ocağı kendisini yurt savunmasına adamış Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ayrılmaz parçası Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bir gün süreyle temsili askerlik görevini yapmak bizi çok onurlandırmıştır. Özellikle bu uygulama bizi maddi destek ve yardımlardan çok daha fazla sevindirdi. Tüm engelli arkadaşlarımız özlemle bu anı bekledik. Bizler de diğer yaşıtlarımız gibi vatani görevimizi yapmak istesek de vücudumuz buna engel olmuştur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan tarafından engelli askerlere teskere belgeleri dağıtıldı. Tören, askeri geçit törenin ardından 13 engelli gence tekerlekli sandalye hediye edilmesiyle son buldu.

CİHAN

Yorumlar