Engelli genç annesinin kucağında oy kullandı

Edirne’de cam kırığı hastalığı bulunan 18 yaşındaki Bayram Tekin annesinin kucağında oyunu kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli genç annesinin kucağında oy kullandı

Edirne’de cam kırığı hastalığı bulunan 18 yaşındaki Bayram Tekin annesinin kucağında oyunu kullandı.
30 Mart mahalli idareler seçimleri için seçmenler sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.
Fiziki olarak sorunu olmayan insanlar oy vermeye işleminin başladığı saatten itibaren sandıkların bulunduğu kurumlara akın etti.

Normal vatandaşlar rahat bir şekilde oy merkezlerine gelirken engelli vatandaşlar için oy verme işlemi zorlu geçti. Yerel seçimlerde vatandaşlık görevini yapmak isteyen Bayram Tekin ise anne ve babası tarafından İlhami Ertem Lisesi’ne getirildi. Babası tarafından araçtan alınan cam kırığı hastası genç tekerlekli sandalyeye alındı. Okulun engelli rampasından içeri alınan gence oy kullanma sırası bekleyen vatandaşlar öncelik verdi. Tekerlekli sandalye ile seçim görevlilerin bulunduğu masaya gelen Bayram Tekin, oy pusulalarını alarak annesinin refakatinde kabine geçti. Belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık için tercihini yapan Tekin pusulaları koyduğu zarfı oy sandıklarına yanına getirdi.
Sandığa yetişemeyen genci, annesi kucağına alarak oy kullanmasına yardımcı oldu. Oy kullanma işlemini tamamlayan Bayram Tekin, vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanmaya geldiğini söyledi.
Seçilecek belediye başkanlarına seslenen Tekin, başkanlardan engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak ve onların toplum içine karışmasını sağlayacak alt yapıyı oluşturmasını istedi. CİHAN

Yorumlar