Engelli çocuklar İznik’te tarihi yerleri gezdi

İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Korum Derneği Öğrencileri ve Yenice Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü'ne bağlı evlerde kalan çocuklar İznik’e düzenlenen gezi programı ile tarihi yerleri görme fırsatı buldu.İnegöl...

Google Haberlere Abone ol
Engelli çocuklar İznik’te tarihi yerleri gezdi

İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Korum Derneği Öğrencileri ve Yenice Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü'ne bağlı evlerde kalan çocuklar İznik’e düzenlenen gezi programı ile tarihi yerleri görme fırsatı buldu.

İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma (ZİHENDER) Derneği öğrencileri ile Yenice Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü'ne bağlı evlerde kalan çocuklar mobil ART firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen İznik gezisinde tarihi yerleri ve Çiniciler Çarşısı'nı gezme fırsatı buldular. Köfteci Yusuf’ta yemek yiyen engelli çocuklar İznik Gölü kenarında gezerek gönüllerince eğlendi. 50 Zihinsel Engelli Çocuk, İznik’te bulunan tarihi Ayasofya camii, Yeşil Camii, Abdülvahab Sancaktari Türbesi, İznik müzesi ve surları gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Çiniciler çarşısını da gezen engelli çocuklar İznik gölü kenarında gezerek gönüllerince eğlendi.

Zihinsel Engelli çocukların İznik’te bulunan tarihi yerleri gezmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocuklar Derneği (ZİHENDER) Başkanı Yusuf Tetik, "Hayırsever işadamımızın sponsorluğunda çocuklarımızla birlikte İznik’in Tarihi güzelliklerini görme fırsatı bulduk. Çocuklarımız bugün çok güzel ve anlamlı bir gün geçirdiler. Bu çocuklarımızı topluma kazandırma adına yapılan böyle güzel etkinlikler her zaman Engelli çocuklarımızın üzerinde son derece etkili ve güzel etki bırakıyor. Dolayısıyla katkısı olan herkese ve hayırsever iş adamımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar