Engellerini geride bıraktı üniversiteden mezun oldu

Erzincan'da 2008 yılında Öğrenci Seçme Sınavı’na girdiği gün, ailesi ile birlikte trafik kazası geçiren ve yaklaşık 1 yıl komada kalan Fulya Yalvaç, engelli kalmasına rağmen okuma azmini bırakmadı. Öğretmenlerin yaptığı tercihle...

Google Haberlere Abone ol
Engellerini geride bıraktı üniversiteden mezun oldu

Erzincan'da 2008 yılında Öğrenci Seçme Sınavı’na girdiği gün, ailesi ile birlikte trafik kazası geçiren ve yaklaşık 1 yıl komada kalan Fulya Yalvaç, engelli kalmasına rağmen okuma azmini bırakmadı. Öğretmenlerin yaptığı tercihle kazandığı Erzincan Hukuk Fakültesi'nden mezun olmanın mutluluğunu yaşayan Fulya Yalvaç, hayalindeki savcılık mesleğini engeli sebebiyle yapamayacak olmanın burukluğunu yaşıyor.

2008 yılında Erzincan-Sivas karayolunda ailesi ile birlikte geçirdiği trafik kazasında babası Sebahattin Yalvaç ile 16 yaşındaki kardeşi Samet Yalvaç’ı kaybeden Fulya Yalvaç, kazadan annesi Hülya Yalvaç hafif kendisi ise ağır yaralı kurtulmuştu. Kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde uzun süre komada kalan Fulya Yalvaç, ÖSS'de eşit ağırlık puan türüne göre 363.375 puan alarak Erzincan üçüncüsü, Türkiye 394'üncüsü oldu. Kendisi komada iken öğretmenleri tarafından üniversite tercihleri yapılan Fulya Yalvaç, Erzincan Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı. Tedavisi sebebiyle 1 yıl okulunu donduran ve 2009-2010 yılında Hukuk Fakültesine başlayan Yalvaç, bir yandan tedavisini yaptırdı, bir yandan da tekerlekli sandalyesi ile okuluna devam etti.

SAVCI OLAMAYACAĞINA ÜZÜLÜYOR

Trafik kazasında sonra 6 defa ameliyat olan Fulya Yalvaç, eğitimine sımsıkı sarıldı. 5 yılın sonunda kendisi ile birlikte Erzincan Hukuk Fakültesinden mezun olan 89 arkadaşıyla birlikte kep atarak mezuniyet coşkusunu yaşayan Yalvaç, engeli sebebiyle savcı olamayacağı için üzüntülü olduğunu ifade etti.

Okuldan mezun olmanın, arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan Fulya Yalvaç, “5’nci senem, artık bitiyor. Gerçekten buraya böyle gitmek gelmek çok zordu benim için hem manevi yönden, hem de diğer… Ama sağ olsunlar arkadaşlarım hep yanımda oldular. Annem öylesine. Yani herkes yanımda, o yüzden ben de sorunsuz bitiriyorum inşallah. Bundan sonra aslında ben okula başlamadan önce savcı olmak istiyordum. Ama ilk önceler sormadım, olabilir miyim diye belki korktuğumdan. Sonra birkaç ay oldu öğrendim ki bu engelden dolayı ben savcı olamıyormuşum. Öyle boşuna okudum gibi hissettim. Savcı olamıyorum zaten. Hayallerim yıkıldı.” şeklinde konuştu.

ANNE YALVAÇ: ÇOK GURURLUYUM

Kızını zor şartlarda okuttuğunu ve mezun olmasından gurur duyduğunu söyleyen Anne Hülya Yalvaç, “Çok mutluyum, diğer yandan da bir yanım eksik. Kızımın savcı olamaması, ona çok üzüldü dolayısıyla ben de çok üzüldüm, hayali oydu. Ben hep kızım ayağı kalkacak, okulunu bitirecek diye umut ediyordum. Çok şükür o da bitirdi. Sizlerle başladık, sizlerle bitiriyoruz sağ olun. Kızımla gurur duyuyorum. Elimden geldiği kadar, gücümün yettiği yere kadar götüreceğim yine.” açıklamasında bulundu.

Hukuk Fakültesinde düzenlenen törende başarı belgesini alarak, yemin eden Fulya Yalvaç, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. CİHAN

Yorumlar