Engelleri sporla aşıyorlar

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, Gemlik’te yürütülen ‘Engelleri Aşalım, Sporda Buluşalım’ projesi çerçevesinde spor yapan zihinsel engelli 111 öğrencinin çalışmasını izledi.

Google Haberlere Abone ol
Engelleri sporla aşıyorlar

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, Gemlik’te yürütülen ‘Engelleri Aşalım, Sporda Buluşalım’ projesi çerçevesinde spor yapan zihinsel engelli 111 öğrencinin çalışmasını izledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği, engelli öğrencileri sporla tanıştırıp özgüvenlerini geliştirmek, onların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Engelleri Aşalım, Sporda Buluşalım’ isimli sosyal sorumluluk projesi tüm hızıyla sürüyor. Gemlik Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün destekleriyle bu yıl 2’cisi düzenlenen ve 15 Aralık 2013-15 Haziran 2014 tarihleri arasında yürütülecek proje çerçevesinde, çeşitli okullarda okuyan 111 engelli çocuk ve genç sporla buluşturuldu.

Bilgi Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Emircan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Türe Özel Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim gören zihinsel engelli 111 öğrencinin haftanın 2 günü spor yaptığı Gemlik Spor Salonu’na giden Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç, çeşitli branşlarda eğitim gören öğrencilerin çalışmalarını izledi.

Basketbol, voleybol, futbol ve engelli pentatlon branşlarında İlçe Müdürlüğüne bağlı 5 antrenör ile 6 öğretmen eşliğinde spor yapan öğrencilerin çalışmalarını izleyen Kaymakam Cahit Işık ve İl Müdürü Süleyman Şahin, çocuklarla ve aileleriyle bir süre sohbet etti. Çocuklarını spora yönlendiren aileleri ve spor yapan öğrencileri kutlayan Şahin, şunları dile getirdi: “Sizleri seviyoruz. Sizin için bütün imkanları seferber ediyoruz. Burası sizin eviniz, ne zaman istiyorsanız gelebilirsiniz. Sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Ayrıca böyle güzel bir projeyi 2 yıldır başarıyla gerçekleştiren İlçe Müdürümüz Ahmet Adil Tunç’u ve antrenörlerimizi kutluyorum. Gerek bu projeye ve gerekse diğer tüm sportif organizasyonlarımıza verdiği desteklerden dolayı Kaymakamımız Sayın Cahit Işık’a da şükranlarımı sunuyorum.”
CİHAN

Yorumlar