Engelleri aşmak için yürüdüler

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 'Engelliler Haftası'nda düzenlenen 'Engelleri Aşmak İçin Yürüyoruz' programında engelli öğrencilerle birlikte yürüyüp halay çekti. Erzincan'da Engelliler Haftası...

Google Haberlere Abone ol
Engelleri aşmak için yürüdüler

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 'Engelliler Haftası'nda düzenlenen 'Engelleri Aşmak İçin Yürüyoruz' programında engelli öğrencilerle birlikte yürüyüp halay çekti.

Erzincan'da Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi faaliyet düzenleniyor. Program çerçevesinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü ve engelli öğrenciler katıldı. Yürüyüşün ardından Erzincan'da faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde; Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile birlikte halay çekti.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise bir farkındalık oluşturmak için bu faaliyete ortak olduklarını, bu masatla bu haftayı iyi değerlendirmek istediklerini ifade etti. 'Günün birinde bir anlık bir olayla bir engelli vatandaş olabiliriz' diyen Vali Akdemir, "Herkes bunun farkına varırsa engelli vatandaşlarımızı evlere hapsetmek yerine onları hayatın bir parçası haline topluma kazandırma noktasında gayretlerimizi birleştirebiliriz diye düşündük. Bir yılda sadece bu noktada Erzincan’a 16 milyon TL’nin üzerinde para gönderildi. Hemen hemen her ilçemizde evde bakım hizmeti yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımızı evlerinden çıkarıp eğitim kurumlarına getiriyoruz. Onları aileleri ile kendi kaderleri ile baş başa bırakma yerine yanı başımızda günlük hayata kavuşturabilme istihdam edebilme noktasında gayretlerimizi birleştiriyoruz. Türkiye’de ilk defa 2012'de hükümetin talimatı ile engelli vatandaşlarımız engelli memuriyet sınavı ile istihdam imkanına kavuştu. Bizde Erzincan'da neler yapabilirizin gayreti içindeyiz." dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise engelli doğup doğmamanın insanın kendi elinde olmadığını, herkesin birer engelli adayı olduğunu,

bu anlamda engellilere üzülmek yerine, onları topluma kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar