Engel dinlemedi, okuma yazmayı öğrendi

Doğuştan bedensel engelli olan ve ikamet ettiği köyde eğitim görme imkanı bulamayan 45 yaşındaki kadın, ev ortamında eğitim görerek okuma yazma öğrendi. Kurs bitiminde engelli Hayrunnisa Atay adlı bayanın evini ziyaret eden, Batman Milli...

Google Haberlere Abone ol
Engel dinlemedi, okuma yazmayı öğrendi

Doğuştan bedensel engelli olan ve ikamet ettiği köyde eğitim görme imkanı bulamayan 45 yaşındaki kadın, ev ortamında eğitim görerek okuma yazma öğrendi.

Kurs bitiminde engelli Hayrunnisa Atay adlı bayanın evini ziyaret eden, Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, 1. Kademe okuma yazma kursunu başarıyla bitiren Atay’a okuma yazma belgesini verdi. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, "Doğuştan Bedensel Engelli Hayrunnisa kardeşimiz, bazı nedenlerden dolayı geçmişte eğitim görme imkânı bulamamış. Okuma yazma öğrenme talebiyle müdürlüğümüze müracaatta bulundu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde, 1. kademe okuma yazma kursu açılarak, kendisine ev ortamında eğitim görme imkânı sağlandı. 120 saat süren 1. kademe kurs kapsamında, görevlendirilen bayan öğretmen arkadaşımız, bu kardeşimizin evine gelerek kendisine ders veridi. Açılan okuma yazma kursu bu gün sona erdi, Kursu başarıyla bitiren ve okuma yazmayı öğrenen Hayrunnisa Atay’a, 1. Kademe okuma yazma belgesini vermek bizi mutlu etti. Okuma yazma öğrenme azmini ve cesaretini gösteren kardeşimizi kutluyorum.” dedi.

Okuma yazma talebinin karşılık görmesi ve kendisi için açılan okuma yazma kursu sonunda okuma yazmayı öğrenen, Bedensel Engelli Hayrunnisa Atay duygularını ifade edecek kelime bulmadığını söyledi.

Atay, "Köyde ikamet ettiğimizden ve bedensel engelli oluşumdan dolayı okula gidemedim. Okuma yazma bilmemek bende hep üzüntüye neden oluyordu. Okuma yazma öğrenmek önemli bir hayalimdi. Hiç umudum yokken bu talebimi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdim, kısa sürede müjdeli geri dönüş oldu, benim için okuma yazma kursu açıldı. Kurs süresi içinde öğretmenim eve gelip bana okuma yazma eğitimi verdi ve bu gün artık okuyabiliyor yazabiliyorum. Sevincimi ifade edecek kelime bulamıyorum. Bu imkânı bana sağlayan Milli Eğitim Müdürümüze, Milli Eğitim çalışanlarına ve kurs süresi içinde bıkmadan evime kadar gelip bana ders veren öğretmenime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Çelik, okuma yazma belgesini verdiği Bedensel Engelli Hayrunnisa Atay’a ayrıca altın hediye etti. CİHAN

Yorumlar