Enerjimizi Dedikoduya Harcamayalım

Batıkent-Sincan Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy'un birlikte yaptığı açılışın ardından hizmete gird

Google Haberlere Abone ol
Enerjimizi Dedikoduya Harcamayalım

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ve çok sayıda bakan, metronun ilk seferiyle açılış törenin yapılacağı Harikalar Diyarı'na gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan metro hattının bir hafta süreyle ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İSTİKRAR VURGUSU 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde, bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir ülkeyi gelişmiş, büyük, güçlü yapan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında da mutlu yapan, bu hizmetleri devreye sokabilmektir" dedi. 

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK : HALKA HİZMET HAK'KA HİZMETTİR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Eğer siyaset, hizmet için yapılıyorsa ibadettir, çünkü inanıyoruz ki halka hizmet Hak'ka hizmettir. Bu da halka yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesidir. Eğer biz siyaset yapan insanlar olarak halkımızın bu beklentilerine cevap verebiliyor, bunun için çaba sarf ediyorsak işte yapılan iş bu manada kutsal bir iştir, kutsal bir çabadır. İnanıyoruz ki Türkiye'nin de bu tip bir siyasete ihtiyacı var" diye konuştu. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN : HIZIMIZI KESMEYE ÇALIŞIYORLAR, KESEMEYECEKLER

Başbakan Erdoğan: "Şu anda hızımızı kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler. İnanıyorum, inandığımız için üstünüz ve bunu da başaracağız. İnşallah Kurtuluş Savaşını sevk ve idare eden Ankara, inanıyorum ki yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini de gayet güzel, başarılı şekilde yönetecek. 11 yıl boyunca bir şeyden özenle kaçındık; sanal tartışmalarla, gereksiz çekişmelerle laf üreterek, ülkenin gündemini, milletin gündemini ıskalamaktan özenle kaçındık. Şu anda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmek isteyenlere sesleniyorum; Boşuna uğraşmayın bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz, bizi yavaşlatamayacaksınız, bizi engellemeyeceksiniz, bizi milletimize hizmetten alı koyamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın biz, vazifemizi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İSPANYA BAŞBAKANI RAJOY: SAHİP OLDUĞUMUZ DENEYİMİ, PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İspanya Başbakanı Rajoy, "Biz, sahip olduğumuz deneyimi, Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

BAKAN ELVAN : BAŞKENT TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Ankaralılaların yıllardır hasretle beklediği, başkent trafiğine nefes aldıracak
kent içi raylı sistem hamlesinin ilk adımı olan Batıkent-Sincan hattını açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kızılay-Çayyolu hattını da 1 ay içinde hizmete açacağız. Kızılay-Esenboğa Havalimanı hattında proje ve etüt çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Uygulama projesinin tamamlanmasıyla yapımına başlanabilecektir. Yaklaşık 3,5 kilometrelik Gar-Kızılay hattı için de tamamen yer altında olacak şekilde proje çalışmaları başlamıştır" dedi.

Yorumlar