'Enerji yönetimi' bölümü ilk kez KTO Karatay Üniversitesi'nde açıldı

KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek enerji işletmeciliğini, ekonomisini ve hukukunu bilen ve bunu mühendislik bilgisi ile harmanlayacak uzmanlar yetiştirmek üzere Enerji Yönetimi Bölümü açtı. Bölüm, piyasanın...

Google Haberlere Abone ol
'Enerji yönetimi' bölümü ilk kez KTO Karatay Üniversitesi'nde açıldı

KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek enerji işletmeciliğini, ekonomisini ve hukukunu bilen ve bunu mühendislik bilgisi ile harmanlayacak uzmanlar yetiştirmek üzere Enerji Yönetimi Bölümü açtı. Bölüm, piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli enerji uzmanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Enerji Yönetimi Bölümü’nde verilecek eğitim için hem teoriyi bilen hem de piyasada yöneticilik yapan uzmanlardan oluşan bir kadro kurulduğu açıklandı. Bölüm, piyasanın ihtiyacı olan enerji yöneticilerini yetiştirmeyi hedefliyor. Enerji Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve İSKEN Enerji’nin CEO’su olan Dr. Sırrı Uyanık, piyasada enerji uzmanına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Elektrik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Uyanık şunları söyledi: "Enerji, tarihsel olarak dünyadaki ekonomik ve siyasal gelişmelere damgasını vura gelmiş olan, bugün de hem dünyada hem de ülkemizde önemi giderek artan, gündelik hayattan uluslararası ilişkilere kadar birçok alanda belirleyici-başat konumunu sürdüren bir alandır. Ülkemiz, enerji talebinin hızlı artışı bakımından dünya ikincisi. Bu nedenle enerji kazanımı ve üretiminden, dağıtım ve tasarrufa-verimliliğe kadar tedarik ve hizmet zincirinin her aşamasında yoğun bir faaliyet ve iş alanı ortaya çıkmıştır. Son teknolojik gelişmeler, yeni ve yenilenebilir enerjilerin giderek yaygınlaşması, sektördeki özelleştirmelerle birlikte enerji piyasalarının oluşması, tedarik ve ticaretin rekabete açılması, enerji yönetimi, bir diğer deyişle enerji verimliliği ve tasarrufunun yasal bir zorunluluk olarak belli büyüklükteki sanayi tesislerine şart koşulması bu alandaki istihdam alanlarını hızla arttırmıştır ve arttırmaya devam edecektir."

CİHAN

Yorumlar