Enerji ve maden işçileri Muğla mitinginde Başbakan'a seslenecek

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan enerji ve maden işçileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'da yapacağı mitingde hükümete en yüksek perdeden seslenmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve maden işçileri Muğla mitinginde Başbakan'a seslenecek

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan enerji ve maden işçileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'da yapacağı mitingde hükümete en yüksek perdeden seslenmeye hazırlanıyor. AK Parti İl Başkanlığı tarafından, Erdoğan'ın 2 Mart 2014 tarihinde eski garaj alanında saat 16.00'da halka hitap edeceğinin açıklamasının ardından Maden İş ve Tes-İş sendikaları Yatağan şube başkanları, mitinge gitme kararı aldı.

Maden İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik, konu hakkında ortak bin basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bundan yaklaşık üç ay önce Başbakan Muğla'ya gelmiş ve biz de bir elimiz masada olacak, diyalog kapısını açık tutacağız diyerek görüşme talebinde bulunmuştuk ve de görüşmüştük. O görüşmede Başbakan bize, 'İhaleler ancak eksik evrak veya yetersiz fiyat teklifiyle iptal edilebilir, diğer türlü iptali imkânsızdır.' demişti. Aradan geçen süre içinde imkânsız denilen ve bu da olmaz dedirten nice olayları tüm Türkiye olarak hayretle izledik. Bir operasyona engel olabilmek için nasıl 6 bin emniyet müdürü ve emniyet personelinin yerinin değiştirildiğini, savcıların ellerindeki soruşturma dosyalarının alınarak nasıl tayin edildiklerini, yargıyı denetim altına almak için HSYK yapısını düzenleyen kanunun, istihbarat devleti oluşturmak amaçlı MİT Yasası'nın, ifade özgürlüğünü kısıtlayan İnternet Yasası'nın nasıl Meclis'ten geçtiğini, basın özgürlüğünün gazetecilere açılan telefonlarla nasıl baskı altına alındığını, yani imkânsızların nasıl başarılabileceğini AKP hükümeti çok güzel gösterdi. Sadece özelleştirmeler konusunda geri adım atmadı."

Yalnızca firmaların talebi üzerine ihale tarihini ertelediklerinin söylendiğinin aktarıldığı açıklamada, "Yani kısacası ekonomik politikalarını satmak üzerine kurmuş olan hükümet, işyerlerimizi satma konusunda kararlılığını sürdürmektedir. Biz de işyerlerimizi sattırmamak konusunda kararlılığımızı sürdürmekteyiz. Bu nedenle Mart'ın 2'sinde Başbakan Muğla'ya geldiğinde, biz de enerji ve maden işçileri olarak orada olacağız ve hükümete en yüksek perdeden sesleneceğiz. Sattırmayacağız." denildi. CİHAN

Yorumlar