Enerji ve elektrik sorunları masaya yatırıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından üye firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen sektörel toplantılar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve elektrik sorunları masaya yatırıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından üye firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen sektörel toplantılar devam ediyor. Bu toplantılar çerçevesinde; enerji ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren üyelerin, Toroslar EDAŞ nezdinde yaşadığı sorunlar masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

    GTO’da düzenlenen ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Değer’in başkanlık ettiği toplantıya Elektrikçiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Keş, yönetim kurulu üyeleri, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Enerji Nakil ve Trafo Montajcıları Derneği (ENHATDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kınag, Toroslar EDAŞ Gaziantep İl Müdürlüğü’nden Müşteri Hizmetleri Operasyon Takım Yöneticisi Serdar Saruhan ve sektör temsilcileri katıldı.

    Sektör temsilcileri, keşif işlemleri, enerji müsaade izni, abonelik ve tahsilatların kredi kartı ile yapılması, borç sorgulama, kent merkezinde ödemeler için vezne açılması, sokak aydınlatmalarının yetersizliği ve artırılması başta olmak üzere Toroslar EDAŞ nezdinde karşılaşılan sorunları aktardı. Özelleştirmenin ardından Toroslar EDAŞ ihalesini kazanan Enerjisa’dan sorunlara hızlı ve kalıcı çözüm beklerken, henüz adım atılmadığını ifade eden sektör temsilcileri, Gaziantep’in gelişen ve hızlı büyüyen bir kent olduğunu, sorunlara çözüm getirilmesinin hem tüketicileri hem de sektör bileşenleri açısından sıkıntılar yaşamasına neden olduğunu ifade etti.

    Öte yandan sektör temsilcileri Toroslar EDAŞ tarafından sektöre yönelik olarak alınan ve bundan sonra alınacak kararlarda bir geçiş süresi verilmesi talebinde bulundu. CİHAN

Yorumlar