Enç: Engelli rehabilitasyon merkezi işletilemedi ve kamu zarara uğratıldı

AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin, Mustafa Akaydın döneminde 'beceriksizlik yüzünden işletilemediğini ve kamunun zarara uğratıldığını'...

Google Haberlere Abone ol
Enç: Engelli rehabilitasyon merkezi işletilemedi ve kamu zarara uğratıldı

AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin, Mustafa Akaydın döneminde 'beceriksizlik yüzünden işletilemediğini ve kamunun zarara uğratıldığını' iddia etti.

Gökçen Enç, AKP İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantının konusunu Döşemealtı'ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait engelli rehabilitasyon merkezi oluşturdu. 26 bin metrekaresi açık, 14 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 500 öğrenci kapasiteli ve 85 yataklı merkezin Türkiye'nin yanı sıra Batı Avrupa'nın de en büyüğü olduğunu belirten Enç, ancak buranın Mustafa Akaydın döneminde iyi işletilemediğini iddia etti. Büyükşehir'e ait merkezin 15 Eylül 2010 tarihinde yapılan protokolle Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'ın başkanı olduğu Engelli Bireyler Derneği'ne devredildiğini anlatan Enç, merkezde derneğin 17, belediyenin 68 personeli olmak üzere toplam 85 kişinin görev yaptığını söyledi. Nisan 2014 itibariyle merkeze devam öğrenci sayısının 163 olduğunu belirten Enç, merkezin aylık; elektrik, su, doğalgaz, mutfak, personel, KDV ve servis araçları kira giderleri toplamının ise 337 bin 890 lira olduğu bilgisini verdi.

Engelli öğrenci, hasta nakil, binek amaçlı kiralanan araçların 2013 aylık bedelleri ile 2014 fiyatları arasında ciddi farklar oluştuğunu ileri süren Gökçen Enç, geçen yıl 900 ile 2 bin 500 TL arasında değişen aylık kiraların bu sene 2 bin 100 ile 9 bin 600 lira arasında değiştiğini savundu. Araç kiraları arasında 'uçurum' oluştuğunu ileri süren Enç, merkezin giderleri ile gelirleri karşılaştırıldığında yıllık zararın 3,5 milyon liraya yaklaştığını iddia ederek, "Parasal kısmını bir tarafa bırakıyoruz, tamamen iyi niyetle yapılmış bir yerin beceriksizlik yüzünden işletilemediğini ve kamunun zarara uğratıldığını ifade edebiliriz." dedi.

Merkezi iki hafta önce ziyaret ettiğinde birçok yerin bakımsızlıktan çökmüş olduğunu tespit ettiğini belirten Enç, şöyle konuştu: "Nasıl bu hale çevirdiler anlayamadım. Yasal anlamda soruşturmaları başlattık. Hesap sorma olacak. Olması lazım. Durum tespitini yaptık. Oraya gittiğimde 2 engelli arkadaşımız eğitim alıyordu. İki kişi, onlarca personel. Usulsüzlük olduğu aleni belli. Araç kiralamaları belgelerde de var. Denetleyen kimse gelip denetleyecek. Muhtemelen zimmet çıkar. Bir tür beceriksizlik örneği sergilenmiş. Orası üç yıl boyunca mantıklı bir şekilde engellinin yarına kullanılmamış. Bir tür arpalık, yandaşları memnun etme yeri gibi kullanılmış." CİHAN

Yorumlar