En lezzetli tatları yapmak için yarıştılar

Sinop’un Boyabat İlçesi Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Boyabat yöresine ait yemek ve tatlı yapma yarışması düzenledi. İki farklı kategori de yapılan yarışmaya katılımcılar birinci olmak için kıyasıya yarıştı.‘Yöremizin...

Google Haberlere Abone ol
En lezzetli tatları yapmak için yarıştılar

Sinop’un Boyabat İlçesi Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Boyabat yöresine ait yemek ve tatlı yapma yarışması düzenledi. İki farklı kategori de yapılan yarışmaya katılımcılar birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

‘Yöremizin Lezzeti Ağzımızın Tadı’ adıyla yapılan yöresel yemek ve tatlı yarışması için 35 çeşit yöresel yemek ve tatlı yapıldı. Boyabat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Salonu’nda yapılan yarışmada birincileri belirlemek için jüri üyeleri uzun süre yemek ve tatlıların seçimini yapmak üzere çalıştı.

Yarışmadaki amaçlarının Boyabat yöresine ait olan lezzetleri ortaya çıkarmak, tanıtmak ve yörenin tatlarını gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyleyen Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İdris Sezer, yarışmaya gösterilen ilginin bu lezzet ve tatların ilçede ne kadar çeşitli ve bol olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Yapılan yarışmada yemek dalında Nurdan Baş yaprak sarma adlı yemeği ile birinci olurken, pirinçli börek adlı yemeği ile Songül Ural 2. ve külbastı adlı yemeği ile Hüseyin Etçi 3. oldu.

Tatlı yarışmasında ise Hamide Gencer yaptığı un helvası adlı tatlısı ile birinci, Nuran Genç incir uyuşturma adlı tatlı ile 2. ve Perihan Kabasakal da çırıkta adlı tatlısı ile 3. oldu.

Yarışmada birinci olanlara yarım altın, ikincilere çeyrek altın ve 3.’lere de gram altın ile katılım belgesi verildi. Dereceye girenlerin ödül ve belgeleri İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir tarafından verildi. CİHAN

Yorumlar