En güzel hutbeyi okumak için yarıştılar

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce organize edilen İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arası Hutbe Okuma yarışmasının ikincisi Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesinin organizesinde Ulu Camii’nde yapıldı. Yarışmaya Aksaray...

Google Haberlere Abone ol
En güzel hutbeyi okumak için yarıştılar

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce organize edilen İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arası Hutbe Okuma yarışmasının ikincisi Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesinin organizesinde Ulu Camii’nde yapıldı. Yarışmaya Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Eskil Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Ortaköy Anadolu İmam-Hatip Liselerinin Hutbe Okuma Yarışmasında okul birincileri katıldı.

Aksaray’da yeni göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Affan Başbuğ, Müftü Yardımcısı İsmail Şahin, Merkez Vaizi Mehmet Eser yarışmaya katılan okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yarışma Kur’an-ı Kerim okunması ve bu yarışmayı organize eden Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Alkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ahmet Alkan yaptığı konuşmada, “Bu yarışmanın Türkiye çapında İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında Milli Eğitim Bakanlığının amaçlarına uygun olarak yapıldığını, öğrencilerin mihrapta, minberde, mesleki faaliyet ve uygulamalarda başarı göstermeleri mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven duygusunu kazanmaları, hizmet öncesi katılacakları sosyal ve kültürel faaliyetlerle mümkün olacağını” belirterek yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Hutbe Okuma yarışması sonucunda Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Murat Bektaş birinci, Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Abdullah Bektaş ikinci, Eskil Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Yunus Emre Belgemen üçüncü, Ortaköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Yunus Emre Başer dördüncü oldu. Dereceye giren ve birinci olan öğrencinin ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal verdi. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü olarak katıldığı ilk program olduğunu ve böyle bir manevi atmosferi yaşamaktan onur duyduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, yarışmada derece elde eden öğrencilerimizi tebrik ederek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. İkinci olan öğrencinin ödülünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Affan Başbuğ, üçüncü olan öğrencinin ödülünü Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Alkan, dördüncü olan öğrencinin ödülünü İl Müftü Yardımcısı İsmail Arslan tarafından verildi.

Birinci olan öğrenciye çeyrek altın ve kalem okuyucu Kur’an-ı Kerim, ikinci olan öğrenciye çeyrek altın ve takım dolma kalem, üçüncü öğrenciye çeyrek altın, dördüncü öğrenciye 100 TL para ödülü verildi. Bunun dışında ayrıca; yarışmaya katılan tüm öğrencilere Mealli Kur’an-ı Kerim, İslam İlmihali, Riyazüs Salihin kitapları hediye edildi.

Yarışma sonunda Aksaray Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri ilahi ekibi söyledikleri güzel ilahilerle yarışmaya ayrı bir renk kattı. CİHAN

Yorumlar