En fazla atık pil toplayan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

Antalya Manavgat Belediyesi, en fazla atık pil toplayan öğrencileri bisikletle ödüllendirdi. Manavgat Belediyesi, üç yıl önce 75.Yıl İlköğretim Okulu öncülüğünde başlattıkları 'Atık Pil Toplama Kampanyası' ile ilgili İbrahim Sözen...

Google Haberlere Abone ol
En fazla atık pil toplayan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

Antalya Manavgat Belediyesi, en fazla atık pil toplayan öğrencileri bisikletle ödüllendirdi. Manavgat Belediyesi, üç yıl önce 75.Yıl İlköğretim Okulu öncülüğünde başlattıkları 'Atık Pil Toplama Kampanyası' ile ilgili İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'de ödül töreni düzenledi.

Törende en fazla atık pil toplayan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi. Kampanya kapsamında Çavuşköy İlkokulu'ndan Emine Sena Ünal 163 kilogram atık pil toplayarak birinci, Ulukapı Merkez İlkokulu'ndan Gaye Sungur 146 kilogram pil toplayarak ikinci ve Milli Egemenlik İlkokulu'ndan Mustafa Can Şeker'de 91,8 kilogram pil toplayarak üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerin madalya MP3 ve bisikletlerini Belediye Başkanı Şükrü Sözen takdim etti.

Atık pillerin çevreye zarar verdiğini belirten Başkan Sözen, Manavgat'ta kampanya çerçevesinde toplamda 13 ton atık pil toplanıldığını söyledi.

Okullarda toplanan pillerle birlikte 2012 yılında 5 bin 373 kilogram, geçen yıl ise 5 bin 36 kilogram atık pil imhası yaptıklarını belirten Sözen, çevreye, toprağa ve su kaynaklarına zarar verilmesinin önüne geçmek için bu içinde de toplanan 2 bin 49 kilogram pili imha ettiklerini kaydetti.

Çevrenin korunmasında duyarlılık gösteren tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ettiğini belirten Sözen , "Atık piller doğaya ve insan sağlığına büyük zarar veriyor. Atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararın önüne geçmek için 3 yıl önce kampanyayı başlatmıştık. 3 yıl içinde 13 ton atık pil toplanarak insan sağlığına ve çevreye zarar vermesinin önüne geçtik. " dedi.

Törende 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mehmet Ertekin'nde yaptığı konuşmada atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararlar hakkında bilgilendirme yaptı. Ağır metaller ve kimyasal maddeleri içeren pillerin toprağa ve çöpe gelişigüzel atılması sonucunda çevreye ve insan sağlığına büyük zarar verdiğinin altını çizen Ertekin, "Atık pillerin toprağa ve suya karışması sonucunda başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açıyor. " ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar