En çok sanıklı Gezi davasının ilk duruşması başladı

Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin açılan 255 sanıklı davanın ilk duruşması başladı. Televizyon kanallarına görüntü çekmek için eylem alanına gittiğini belirten Görkem Celiloğlu, "Müdahale sırasında herkes çekilince ben önde kaldım....

Google Haberlere Abone ol
En çok sanıklı Gezi davasının ilk duruşması başladı

Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin açılan 255 sanıklı davanın ilk duruşması başladı. Televizyon kanallarına görüntü çekmek için eylem alanına gittiğini belirten Görkem Celiloğlu, "Müdahale sırasında herkes çekilince ben önde kaldım. Bu sırada polis beni gözaltına aldı." dedi. Mimar Gizem Ünek ise arkadaşının gözaltına alınmasına tepki gösterdiği için kendisinin de gözaltına alındığını söyledi.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 Haziran 2013 ile 4 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen bazı eylemlerle ilgili 255 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Çoğu öğrenci olan sanık sayısının fazlalığı nedeniyle sanık savunmalarının alınması için her hafta Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere peş peşe 12 duruşma yapılması planlandı. Her duruşma 25 sanığın çağrılması kararlaştırılan savunma duruşmalarının sonuncusu 29 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak.

İlk duruşmaya çağrılan 25 sanığın haricinde 7 sanık daha katıldı. Müşteki Ali Çezik de duruşmaya avukatı ile birlikte geldi. Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, kimlik tespitlerinin alınmasının ardından savunmaların alınmasına başlandı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, hiçbir ikazda bulunulmadan polisin gazlı müdahalesi olduğunu ve gözaltına alındıklarını söyledi.

Bazı televizyon kanallarına görüntü çekmek için eylem alanlarına gittiğini ve amatör kameraman olduğunu belirten Görkem Celiloğlu, "Polis müdahale ettiğinde herkes geri çekilince ben ortada kaldım. Bu sırada polis tarafından da gözaltına alındım." şeklinde konuştu.

MİMAR ÜNEK, 'ARKADAŞIMI ALMAYIN' DEDİM, BENİ DE GÖZALTINA ALDILAR

Mimar Gizem Ünek ise, eylem sırasında birlikte olduğu bir arkadaşının polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Güney, "Arkadaşımı neden gözaltına aldıklarını sormak için polislere tepki gösterdiğimde beni de gözaltına aldılar." dedi.

AĞAÇLARIN KESİLECEĞİNİ DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM

Yüksek Lisans öğrencisi Deha Okyay da, "Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesileceğini duyduğum ve buna çok üzüldüğüm için barışçıl bir protesto amacıyla Taksim'e gittim. Polisin gaz bombalı müdahalesi olunca da kaçtım. Osmanbey'e doğru kaçarken polisler beni yere düşürerek yakaladı. Düşünce yaralandım. Ancak polislerden şikayetçi olmadığımı ilk ifademde de söylemiştim. Sivil polisler sadece ayağıma çelme atarak durdurmak ve yakalamak istediler. Çevik kuvvet polislerinin de yüzlerini göremediğim için şikayetçi olmadım." diye konuştu.

Duruşma, sanık savunmalarının alınması ile devam ediyor. CİHAN

Yorumlar