EMUJAD: Artık kaçınılmazdır

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği'nden (EMUJAD) yapılan izahatda "Artık önlem almanın kaçınılmaz" olduğu söylendi.

Google Haberlere Abone ol
EMUJAD: Artık kaçınılmazdır

Bugün Mardin'de intihar eden Uzman Jandarma askerin intihar etmesi sonrası EMUJAD yazılı izahat yaptı. Türkiye'deki asker intiharlarına dikkat çeken Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Adnan Oğuz, "Sanki tek kurtuluş yolu buymuş bunun şeklinde teşvik edici olmaya başladığının görülmesi ve tedbir alınması bundan sonra kaçınılmazdır" dedi. 

EMUJAD'ın yaptığı yazılı izahat şöyle;

"21.03.2015 Tarihi itibarıyla Mardin Dargeçit ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı Baraj Koruma Karakolu personeli Uzman Jandarma Ali Yalçınkaya sabaha karşı intihar etmiştir. 

Olayın nasıl ve sebep bulunduğu konusu için bilgimiz bulunmadığı bunun şeklinde İntihar vakaları devamlı yaşanır vakalar durumuna gelmesiyle, sanki tek kurtuluş yolu buymuş bunun şeklinde teşvik edici olmaya başladığının görülmesi ve tedbir alınması bundan sonra kaçınılmazdır. 

Personeli intihara sürükleyen konuların araştırılması, personele psikolojik destek verilmesi, insanın ruh sağlığındaki bozuklukların önceden saptama edilmesi ile insanlar de ruh sağlığını bozacak menfi ailevi hastalıkların ortadan kaldırılması gerekmektedir. 

Yine personel yetersizliği hat safhada iken bu gün Uzman Jandarma kadrolarının kapatılarak Astsubay kadrosuna ataması yapılmakta ve yanlış çok sayıda yerde personel yetersizliğinden ötürü profesyonel jandarmalar ikiz görevlendirmelerle görevlerin ifa etmektedirler. 

Lakin yerine atandığı ve tıpkı işi yaptığı astsubay ile aralarında yaşanan aylık ve tazminat farkları da gene iş yerinde yaşanan aksaklıkları birlikte getirdiği ve bu sebeple iş yeri koşullarının ortadan kaldırılması durumunda, iş koşullarının daha iyi olacağı, daha az ruh sağlığı bozulmuş personelle daha muvaffakiyetli bir hizmet sunulacağını değerlendirmekteyiz. 

İnşallah lüzumlu önlemler alınır ve bundan sonra umarız Subay, Astsubay intihar etti, Uzman Jandarma intihar etti diye bir haber almayız. Arkadaşımızın intihar ederek aramızdan ayrılması bizleri ve bütün silah arkadaşlarımızı derinden üzmüştür. Bizler son olsun yetkililer firmalar bu konuya yakın alaka göstersin Analar ağlamasın, yuvalar yıkılmasın dememize karşın halen herhangi bir iş yoktur. Vefat eden arkadaşımıza Allahtan rahmet geride kalan yakınlarına sabırlar niyaz ediyoruz başımız sağ olsun."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar