Emsal karar: Cinayet silahı AVM'ye nasıl girdi?

Gece kulüplerinde assolistlik yapan Ülker Zengin'in Diyarbakır'ın en büyük alışveriş merkezinde öldürülmesine mahkemeden emsal karar...

Google Haberlere Abone ol
Emsal karar: Cinayet silahı AVM'ye nasıl girdi?

AVM’yi, ‘hizmet ayıbına’ sebep yer aldığı sebebi ile hatalı bulan mahkeme 180 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Diyarbakır’da bar ve otellerde şarkıcılık oluşturan 3 çocuk annesi Ülker Zengin (27), 27 Ocak 2009’da Bağlar İlçesi’nde bulunan bir alışveriş merkezinde (AVM) yer aldığı sırada âşığı Mehmet Aksoy tarafından 5 kurşunla öldürüldü.

Cinayet zanlısı evli 5 çocuk babası Aksoy’a 25 sene hapis cezası verilirken, ihmal suçundan yargılanan 4 hususi güvenlik görevlisi ise beraat etti. Samsun’da yaşayan ve Ülker Zengin’in 3 değişik evliliğinden bulunan 3 çocuğuna bakan anası Nuran Kaymaz, Diyarbakır’da avukatı Serdar Balık aracılığı ile maddi ve manevi tazminat davası açtı.

KUSUR SAYILDI

Diyarbakır 2. Tüketici Mahkemesi, cinayet zanlısı Mehmet Aksoy’un güvenlikçi ve x-ray cihazına karşın alışveriş merkezine silahla girmesinde AVM’yi hatalı buldu.

Mahkeme, AVM’yi işleten Tutka şirketinin Tüketici Kanunu’ndan kaynaklı sunduğu hizmetlerin arasında güvenlik sağlama zorunluluğunun bulunduğuna ve güvenlik zafiyeti sebebi ile hizmetinin ayıplı olduğuna karar verdi. Mahkemenin, maddi ve manevi belirleme için görevlendirdiği bilirkişi Ülker Zengin’in çocuklarına bakan anneanne Nuran Kaymaz’ın hayat ömrünü ve çocukların 18 yaşına gelecekleri süreyi hesaplayarak ödenecek miktarı çıkardı.

REKOR CEZA

Mahkeme: Kaymaz’a 66 bin, çocuklar; 8 yaşındaki G.A.Ş.’ye 44 bin 375 lira, 11 yaşındaki Y.Ç.Y.’ye 38 bin 819 ve 16 yaşındaki F.B.’ye 30 bin 891 olmak üzere yekün 180 bin 85 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti.Yargıtay, mahalli mahkemenin verdiği cezayı onarsa iş merkezlerinde yaşanan ölüm vakaları için karar emsal teşkil edecek.

AVM’LERDEKİ SİLAHLI SALDIRILAR

06.04.2013’te Bahçeşehir’de bir AVM’de çalışan Can Gürcan, sevdiği kızın ağabeyi yönünden başından vurularak öldürüldü. 

Bursa’da 24 Ocak 2014’te Selami B. barışmayı reddeden karısı Ayşe B.’yi AVM’de bıçakla yaraladı.

16 Haziran 2014’te Çorlu’da bir AVM’de polis memuru O.G. kendisine getirilen kederli pizza yüzünden ofis müdürü Ü.A.’yı 5 el ateş açarak yaraladı. 

1 Ocak’ta Güngören’deki bir AVM’de Necmettin Aktaş bıçaklanarak öldürüldü.

ÖZBİZERDİK OTELDE VURDU

Önceki gece Onur Özbizerdik, Sarıyer’deki bir otelde Ahmet Ozan Ö. adlı şahsı ayağından vurdu. Özbizerdik’in otele silahla nasıl girdiği tyükselişma konusu oldu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar