Emrullah İşler: Uluslar arası ilişkiler adeta bir dansözler alemi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, büyük ülkelerin Gazze’de yaşananlar karşısında sessiz kalmasını, “Uluslar arası ilişkiler adeta bir dansözler alemi” sözleriyle nitelendirdi. Alaplı ve Ereğli ilçelerindeki programlarının ardından...

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Uluslar arası ilişkiler adeta bir dansözler alemi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, büyük ülkelerin Gazze’de yaşananlar karşısında sessiz kalmasını, “Uluslar arası ilişkiler adeta bir dansözler alemi” sözleriyle nitelendirdi.

Alaplı ve Ereğli ilçelerindeki programlarının ardından Kozlu ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunan İşler, partisinin Dedeman Otel’de düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Konuşmasına İsrail’in Gazze’de çocukları ve sivilleri hedef alan saldırılarına tepkiyle başlayan Başbakan Yardımcısı İşler, “İki haftadır Gazze’deki masum sivillerin üzerine bombalar yağıyor, kundakta bebekler öldürülüyor, sahilde çocuklar öldürülüyor. Fakat bütün dünya sağır, dilsiz ve kör kaldılar. Sözde 21. Yüzyılda iletişim çağında yaşıyoruz. Çağdaş ülkeler var. Ama netice yok. Ölen Müslüman ise o zaman onun hiçbir kıymet harbiyesi olmuyor. Filistinli direnişçilerle çatışmaya giren İsrail’den 10-15 asker ölünce millet taziye mesajı yayınlamak için sıraya girdiler. Öbür tarafta ölen 600 tane insan, onlar insan değil mi? Sonra biz sesimizi yükselttiğimiz zaman da ‘Türkiye niye yüksek sesle konuşuyor, neden çok konuşuyor’ diyorlar’ Bu zulümler karşısında susacak mıydık? Zulümler karşısında susup da dilsiz şeytanlar mı olacaktık?” dedi.

İŞLER’DEN DANSÖZ VURGUSU

Bu devranın böyle gitmeyeceğini ifade eden İşler, “Gün gelir devran döner, şartlar değişir, bugün bu izlediğimiz politikalardan dolayı yani bizim çocuklarımız, bizim torunlarımızın başı bu dünyada dik gezer. Biz doğru politika izliyoruz. Hep şunu söylerler: Uluslar arası ilişkiler çıkar üzerine kurulur. Çıkarın varsa tamam. Çok açık bir şey söylüyorum: Az çok bu işlerle uğraştık. Uluslar arası ilişkiler adeta bir dansözler alemi. Siz kıvırmadığınız zaman dikkat çekiyorsunuz. Biz orada dik duruyoruz birileri kıvıra dursun. Eğer bu dik durmamızdan dolayı eleştirilecek isek biz o eleştiriye rahatlıkla kabul ederiz ve başımızın tacı yaparız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar