Emrullah İşler: Salt itikadi hassasiyetlerle hakiki temeller inşa edilemez

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Salt itikadi hassasiyetlerle hakiki temeller inşa edilemez. Bizler bir insanın yaşamını bütün insanlığın yaşamına bedel sayan bir hakikatin mensupları iken öldüremeyiz, yok edemeyiz. Oysa değişim...

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Salt itikadi hassasiyetlerle hakiki temeller inşa edilemez

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Salt itikadi hassasiyetlerle hakiki temeller inşa edilemez. Bizler bir insanın yaşamını bütün insanlığın yaşamına bedel sayan bir hakikatin mensupları iken öldüremeyiz, yok edemeyiz. Oysa değişim adına yapılan tüm bu faaliyetler değişimi engellediği gibi İslam’ı terörize etmek isteyen dinamiklerin ekmeğine de yağ sürmektedir.” dedi.

İşler, 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın Kocatepe Camii avlusunda yapılan açılışına katıldı. Açılışta bir konuşma yapan İşleri, İslam coğrafyasının büyük bir buhran geçirdiğini belirtti. İslam beldelerinin her bir köşesinde kan, gözyaşı ve adeta soykırım niteliğinde menfur hadiseler yaşandığını dile getiren İşler, “Ölü sayıları matematiksel değerlerin ötesine geçmemektedir. Bu hadiseler için pek çok neden zikretmemiz mümkündür. Ancak şahsen en önemli nedenin eksik okumaya bağlı olarak az düşünmek olduğu kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“İSLAM COĞRAFYASININ İÇİNE DÜŞTÜĞÜ AKIL TUTULMASINDAN BİR AN EVVEL KURTULMASI GEREKTİĞİ AŞİKÂRDIR”

İslam dininde düşünmenin bir hak veya herhangi bir ritüel değil aynı zamanda mecburiyet olduğunu hatırlatan İşler, konuşmasına şöyle devam etti: “Mümin erkek ve kadınlara okumanın farz olduğunu bir dinde, düşünmekte farz sayılmaz mı? Allah-u Ekber nidaları ile Müslüman kardeşini katleden zihniyet hangi hakikatli düşünmenin bir ürünüdür. Tüm bunlar dinimizin emrettiği okumayı düşünmeyi ne kadar ihmal ettiğimizi açıkça ortaya koymamız mı? O yüzden düşünmek zorunda olduğumuz hakikatini yeniden idrak etmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Gelinen aşamada İslam coğrafyasının içine düştüğü akıl tutulmasından bir an evvel kurtulması gerektiği aşikârdır. Unutulmamalıdır ki aklın olmadığı yerde değişim olmaz. Salt itikadı hassasiyetlerle hakiki temeller inşa edilemez. Bizler bir insanın yaşamını bütün insanlığın yaşamına bedel sayan bir hakikatin mensupları iken öldüremeyiz, yok edemeyiz. Oysa değişim adına yapılan tüm bu faaliyetler değişimi engellediği gibi İslam’ı terörize etmek isteyen dinamiklerin ekmeğine de yağ sürmektedir.”

Konuşmaların ardında kitap fuarının açılışı yapıldı. Açılışın ardından İşler stantları gezdi ve çalışanlardan kitaplar hakkında bilgi aldı. İşler daha sonra ziyaretçi defterini düşüncelerini yazdı. CİHAN

Yorumlar