Emrullah İşler, CHP’yi provakasyonlara kalkışmaması için uyardı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yeni canların yitirilmesine yönelik bu tür sokak hareketlerinin yapılmasını yadırgadığını ifade ederek tüm muhalefet partilerini özellikle CHP’yi bu tür provakasyonlara kalkışmaması konusunda uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler, CHP’yi provakasyonlara kalkışmaması için uyardı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yeni canların yitirilmesine yönelik bu tür sokak hareketlerinin yapılmasını yadırgadığını ifade ederek tüm muhalefet partilerini özellikle CHP’yi bu tür provakasyonlara kalkışmaması konusunda uyardı.

    Keçiören Belediyesi’nin İncirli’deki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Cemil Meriç Kütüphanesi açılış törenine katılan Emrullah İşler, törenden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Dün yaşanan olaylara yönelik soruya cevap veren İşler, "Bir gencimizin ölümü bahane edilerek sokakların terörize edilmek istendiğini özellikle belirtmiştim. Maalesef dün yaşanan olaylar ve evvelsi gün yaşanan olaylar bunu ortaya koydu. Dün yaşanan olaylarda da bir polisimizin Tunceli’de şehit oldu bir gencimiz de dün İstanbul’da vefat etti. Dolayısıyla yeni canların yitirilmesine yönelik bu tür sokak hareketlerinin yapılmasını ben doğrusu yadırgıyorum ve kınıyorum da ben buradan tüm muhalefet partilerine özellikle CHP’ye bu tür provakasyonlara kalkışmaması konusunda uyarıda bulunmak istiyorum." dedi.

    CHP’nin çoğu zaman sokağı adres göstermekte olduğunu söyleyen İşler, şöyle devam etti: "Halbuki önümüzde 30 Mart’ta seçim var. Bence demokrasilerde çözüm sandıkta aranmalı tabi sokakta da demokratik haklar aranabilir protestolar yapılabilir ama protestoların gayet sakin bir şekilde yapılması gerekli açıklama yapıldıktan sonra dağılması gerekmektedir. Ama Türkiye’deki protestoların böyle yapılmadığını herkes görmekte taşlarla sopalarla Molotof kokteyler ile polislere saldırılmakta ondan sonra polis su sıktı diye yaygara koparılmakta işte göz yaşartıcı gaz sıktı diye yaygara koparılmakta hem saldırıyorlar polise dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde polise saldırılma kabul edilemez ve hiç kimse saldıramaz ama Türkiye’de muhalefetin desteği ile sokakları terörize edenler maalesef polisimize bu şekilde saldırılıyor. Polisler vatanımızın bir evladı değil mi onların taşıdığı can, can değil mi bunlar güvenliği sağlamakla görevli memurlarımız ve güvenliği sağlamak içinde gerekli önlemleri almakla yükümlü bunu aldıkları zaman kendileri teröristlerin taşlarına sopalarına molotof kokteyllerine maruz kalıyor bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bir kere daha söylüyorum önümüzde seçim var. Bu seçime kadar sokakları terörize ederek provakosyonlarla seçimin sonucunu değiştirmeye yönelik girişimler olarak anlıyorum ve seçimi kaybedeceğini anlayanlar özellikle CHP maalesef bu olayların arkasında, provakosyonun içerisinde yer almaktadır ve ben bunu kınıyorum."

    "DÜZENLEME ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL"

    Dershane yasasının onaylanmasını ardından CHP’nin bu yasayı anayasa mahkemesine götüreceğine yönelik soruya İşler, "Sayın Cumhurbaşkanımız dershaneler konusunda yapmış olduğumuz düzenlemeyi onayladı ve kanunlaştı. Bundan sonra ana muhalefet partisinin tabi ki anayasa mahkemesine götürme hakkı var götürebilir ama ben bir sonuç çıkacağı kanaatinde değilim çünkü bizim yapmış olduğumuz düzenlemenin anayasaya aykırılığı olmadığını düşünüyorum.’’ cevabını verdi.

    "OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIDA YİNE MECLİS'TE OLURUZ"

    Fezlekeler konusunda CHP’nin çağrısına ilişkin soruya İşler, "Fezlekeler Meclis Başkanlığı'na ulaştı biliyorsunuz. Normal de meclisimizi kapattığımızda seçimden sonra açmak üzere kapatmıştık. Fezlekeler meclise geldi diye yine tamamen siyasi şova yönelik olarak olağanüstü bir toplantı çağrısında bulundular. Bizde zaten onlar yokken de meclisi çalıştıran bir grubuz ak parti iktidarı olarak biz her zaman Meclis'te olduk. Yine olağanüstü toplantı yapıldığında yine Meclis'te oluruz. Yani fezlekelerin orada genel kurulun bilgisine sunulacak olmasını böyle olağanüstü bir toplantı ile gündeme getirmek sadece olsa olsa siyasi bir şov diye düşünüyorum." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar