EMO Samsun Şubesi'den internet düzenlemesine tepki

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'da yapılmak istenen düzenlemeye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
EMO Samsun Şubesi'den internet düzenlemesine tepki

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'da yapılmak istenen düzenlemeye tepki gösterdi.

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ oda binasında düzenlediği basın toplantısı ile 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'da yapılmak istenen düzenlemeye tepki gösterdi. Yasanın 23 Mayıs 2007 tarihinde çıkartıldığını söyleyen EMO Şube Başkanı Özdağ, "Bu yasa dünyaya örnek olmak hedefiyle çıkmıştı. Şu andaki haliyle, büyük ölçüde yargının devre dışı kalarak idari bir kadronun yasaklama yetkisini kullanması sonucunda bugün internette kaç tane web’in yasaklandığı, sakıncalı bulunduğu bilgisi bir devlet sırrı gibi saklanmaktadır. Sivil toplumun tespit edebildiği sayı 40 binin çok üzerindedir. Bu yasaya dayanarak geçmişte youtube ve google.com’un yasaklandığını da hatırlatmak isteriz." ifadelerini kullandı.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda yeniden düzenlenme yapılmasını öngören kanunun TBMM'de görüşülecek olan torba yasanın içerisinde yer aldığını belirten EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, "Mevcut haliyle bile konuyla ilgili uzmanların, demokratik kitle örgütlerinin yoğun eleştirilerini almış ve aleyhinde Avrupa İnsan Hakları Mahkeme kararı olan 5651 nolu yasa; TBMM’de görüşülen Torba Yasa kapsamında internet sansürünü daha da derinleştirecek ve internetin denetimini kurumsallaştıracak şekilde değiştiriliyor. Kamuoyunda 'İnternete sansür' olarak bilinen Torba Yasa içine konulan düzenleme ile internet üzerinden yapılan iletişime ciddi darbe vurulacak. Alternatif erişim yolları gibi tam olarak tariflenmemiş tanımlar ileride geri dönülmez zararlara sebep olabilir." diye konuştu.

EMO ÇAĞRI YAPTI

Söz konusu kanunun yasalaşması halinde bazı olumsuz durumların yaşanabileceğini söyleyen EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ şunları kaydetti: "TBMM'de görüşülen düzenleme kabul edilirse; İnternet kullanıcılarında oluşacak bankacılık, alışveriş vb. güvenli işlemlere erişimlerinin izleniyor olduğu kaygısı, kullanım alışkanlıklarını olumsuz etkileyecek, sisteme olan güveni sarsacaktır. Tüm ekonominin çarklarının hızlı bir şekilde bilgi ve güvene dayalı dönmesini sağlayan, ivme kazandıran internet ekosistemi için bu güveni yeniden oluşturmak çok zor olacaktır. Kamu yararına bilimi ve tekniği kullanmayı temel alan Meslek Odası olarak, milletvekillerimizi, zaten sınırlı olan iletişim özgürlüğünün daha da kısıtlanarak halka fatura edilmesine izin vermemeye çağırıyoruz."

CİHAN

Yorumlar