Emniyet'ten o haberlerle ilgili flaş izahat

Emniyet Genel Müdürlüğün'den, 20 bin polisin 3 ay süreyle doğu illerinde görevlendirildiği iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet'ten o haberlerle ilgili flaş izahat

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan izahatda, kimi matbuat yayın organlarında "Seçim güvenliği gerekçesiyle Valiliklerin 'Yer ve tahsisat sıkıntımız var, göndermeyin' uyarısına karşın 20 bin polisin 3 ay süreyle şark illerinde görevlendirildiği ve kendilerinden kalacak ve yiyecek masraflarının istendiği" anlamında haberler bulunduğu söylendi. 

Genel Müdürlükçe 18 ve 22 Mart'ta yapılan izahatlarla ismi geçen bölge ve şehirlerde, seçimler için 20 bin polisin görevlendirilmesinin hiç bir biçimde düşünülmediği, görüşülmediği, planlanmadığı ve görevlendirilmediğinin bildirildiği izahatda şunlara yer verildi: 

"Yapılan bütün bu izahatlara karşın belirtilen alanda 20 bin polisin görevlendirildiği hakkında haberlerin ısrarla kimi matbuat yayın organlarında yer alması gerçeklerle ve iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Haberde yer sektör iddialar asılsızdır ve muhakkak gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar