Emniyet’ten düğün tedbiri

Düğünlerde havaya ateş edilmesi ve havai fişek atılması olaylarının engellenmesi amacıyla Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013 yılı yaz döneminde düğün tedbiri uygulaması yapıldı. Tedbir kapsamında av bayileri ile proteknik...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet’ten düğün tedbiri

Düğünlerde havaya ateş edilmesi ve havai fişek atılması olaylarının engellenmesi amacıyla Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013 yılı yaz döneminde düğün tedbiri uygulaması yapıldı. Tedbir kapsamında av bayileri ile proteknik malzemelerin satıldığı iş yerlerine ve düğün sahiplerine uyarı ve tebligat yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen sıkı tedbirlerin bu yıl da uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “İlçemizdeki bu mutlu merasimlerin anlamlarını yitirmemesi, huzur ve güven ortamının bozulmaması için düğün merasimi yapılan yerlere, sivil olarak polisler görevlendirilerek, havaya ateş edilmesinin önüne geçilmesi, izinsiz olarak havai fişek atılmasının önlenmesi ve diğer vatandaşların da ses ve gürültü sebebi ile rahatsızlık duymamaları için düğünlerin, bitiş saati olan saat 23.00’de sonlandırılması amaçlanmıştır.

Bütün bu çalışmalar neticesinde 2013 yılı içerisinde gerçekleşen düğünler, meydana gelmesi muhtemel olumsuz durumlarla ilgili 155 bildirim hattına gelen ihbarlarda büyük bir düşüş sağlanmış olup, bu hususta hazırlanan istatistiki verilerden İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün, ilçemiz halkının huzur ve sükûnunun sağlanmasında yaptığı çalışmaların, faydalı ve etkili olduğu açık bir şekilde gözlenmiştir.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, bu yıl yaz döneminde gerçekleşecek olan düğün merasimlerinde herhangi bir olumsuz olaya mahal vermemek için geçen yıl büyük bir verim alınan düğün tedbiri uygulamasına başlanmış, yapılan uyarılar ile kamuoyu bilinçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın bu tedbirler çerçevesinde oluşturulan huzur ve güven ortamında bu mutlu merasimlerini gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır.”

CİHAN

Yorumlar