Emniyet’teki sivil memurlarda artık sendikaya üye olabiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivil memurların sendikalara üye olabilmelerinin önünü açan Anayasa Mahkemesi’nin 29 Ocak 2014 tarihinde verdiği kararın ardından emniyet müdürlüklerinde görev yapan sivil memurları temsilen bir heyet, Büro Bankacılık.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet’teki sivil memurlarda artık sendikaya üye olabiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivil memurların sendikalara üye olabilmelerinin önünü açan Anayasa Mahkemesi’nin 29 Ocak 2014 tarihinde verdiği kararın ardından emniyet müdürlüklerinde görev yapan sivil memurları temsilen bir heyet, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen’i ziyaret etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile bir araya gelen sivil memurlar, haklarının savunulması için sendikaya üye oldu.

Büro Memur-Sen’e üye olan memurlara teşekkür eden Genel Başkan Yusuf Yazgan, emniyet müdürlüklerinde çalışan memurların haklarını kazanmaları için mücadele vereceklerini söyledi. Emniyetteki sivil memurların Büro Memur-Sen’i tercih etmekle doğru karar verdiklerini belirten Yusuf Yazgan, bunu şu ana kadar sendika olarak elde ettikleri kazanımlara bağladı.

“BİRÇOK KAZANIM ELDE ETTİK”

Yazgan, “Memuriyete geçen uzman erbaşlara terfi hakkı, 4/C’lilerin sendikalara üye olma hakkı, banka promosyonlarının kamu çalışanlarına ödenmesi, kurumlarda servis hizmeti sağlanması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına şartları tutan herkesin girebilmesi gibi birçok kazanım elde ettik. Elde ettiğimiz kazanımlar ve kimseyi ötekileştirmeden yaptığımız sendikacılık sayesinde hizmet kolumuzda genel yetkili sendika olduk. Emniyet müdürlüklerinde emniyet hizmetleri sınıfı dışında kalan yardımcı hizmetler, genel idari hizmetler ve diğer sınıflarda yer alan memurlarımız da etkili ve yetkili sendikamızı tercih etti. En kısa süre içerisinde bu memurlarımızın sorunlarını belirleyeceğiz ve çözümü için mücadele vereceğiz. Yapacağımız çalışmalarla emniyetteki sivil memurlarımızın özlük ve sosyal haklarında somut kazanımlara imza atacağız” dedi.

MEMURLAR MUTLULUKLARINI DİLE GETİRDİ

Sivil memurlar adına konuşan Cemal Üstün ise, Büro Memur-Sen’de olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Biriken sorunlarının Büro Memur-Sen tarafından çözüme kavuşturulacağını kaydeden Üstün, “Büro Memur-Sen’in bizler için doğru adres olduğuna inanıyoruz. Çünkü uzun zamandır Büro Memur-Sen’i takip ediyoruz ve yaptığı çalışmalar sayesinde kamu çalışanları için çok sayıda kazanım elde ettiğini biliyoruz. Bizim de alınacak çok hakkımız, çözüme kavuşturulması gereken sorunlarımız var. Bunlardan en önemlileri görevde yükselme sınavının açılması, çalışma saatlerinin düzenlenmesi, denge tazminatı ve yan ödemelerin verilmesi, ceza disiplin tüzüğünün devlet memurları kanununa göre uyarlanması. Bu haklarımızın alınması ve sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için bizleri en iyi savunacağına inandığımız Büro Memur-Sen çatısı altında yer alıyoruz” diye konuştu.
Görüşmenin sonunda Genel Başkan Yusuf Yazgan, Büro Memur-Sen’e üye olan sivil memurlara rozetlerini taktı.

CİHAN

Yorumlar