"Emniyetteki hukuksuzluklar sona erdirilmeli"

Konya’da yaşayan bir grup emekli emniyet mensubu, yolsuzluk operasyonlarının ardından yaklaşık 10 bine yakın emniyet mensubunun sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
"Emniyetteki hukuksuzluklar sona erdirilmeli"

Konya’da yaşayan bir grup emekli emniyet mensubu, yolsuzluk operasyonlarının ardından yaklaşık 10 bine yakın emniyet mensubunun sürgün edilmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, binlerce polisin kış ortasında görevden alınıp sürgün edilmesi ile yaşanan hukuksuzlukların sona erdirilmesi talep edildi.

Hükümet tarafından emniyet teşkilatına yönelik takınılan olumsuz tutumun emekli emniyet mensuplarını derinden yaraladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bizler görev yaptığımız süre içerisinde böyle bir uygulamaya şahit olmadık. Teşkilatta tüm sıkıntıları göze alıp gecesini gündüzüne katarak çalışan, uzmanlaşması için uzun yılarca çaba harcanan arkadaşlarımız yerlerinden edildiler ve bu uygulamanın her gün devam ettiği görülmektedir. Emekli emniyet mensupları olarak görevi aziz milletimizin can ve mal güvenliğini korumak olan ve yıllardır özlük hakları düzeltilmemiş ve düzeltilmesi için çalışma yapılmayan bu hukuksuzlukların ve hükümet tarafından yapılan teşkilatımız ile ilgili uygulamaların bir an önce sona erdirilmesini arkadaşlarımıza gereken hassasiyet ile toplum nazarında saygınlıklarını kazanılmaları için çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar